TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

RTÜK’ten Kızılcık Şerbeti’ne ceza!

Show TV ekranlarının sevilen dizisi Kızılcık Şerbeti’ne RTÜK’ten ceza geldi. Dizide temizlik ürünlerine “aşırı vurgu yapıldığı” gerekçesiyle RTÜK tarafından yüzde 2 para cezası kesildiği biliniyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 15:25
Kaynak: HABER MERKEZİ
RTÜK’ten Kızılcık Şerbeti’ne ceza!

Son dönemlerin popüler dizilerinden biri olan Kızılcık Şerbeti gündemden düşmüyor. Dizide temizlik deterjanı ile yumuşatıcıya aşırı vurgu yapıldığı iddiası ile ceza kesildiği öğrenildi. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Temizlik ürünlerine aşırı vurgu yapıldı!

Show TV ekranlarında yayın hayatına devam eden Kızılcık Şerbeti’nin başrollerinde; Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör, Evrim Alasya, Settar Tanrıöğen ile Sibel Taşcığlu yer alıyor. Dizi her Cuma seyirciyle buluşurken, hem hikayesi hem de oyuncularıyla birlikte geniş bir izleyici kitlesine sahip. Son olarak diziye RTÜK’ten ceza geldiği öğrenildi.

kızılcık şerbeti

Dizide temizlik deterjanı ile yumuşatıcıya aşırı vurgu yapıldığı iddiası ile kanala yüzde 2 para cezası kesildiği biliniyor. Konuyla ilgili RTÜK üyesi İlhan Taşçı, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Taşçı:

“RTÜK’ten temizlik deterjanına ceza! Show TV’de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinde temizlik deterjanı ve yumuşatıcıya ‘ürünler için aşırı vurgu’ yapıldığı savıyla kanala yüzde 2 para cezası kesildi. Niyet ceza olunca bazen kahve bazen deterjan bazen de yumuşatıcı bahane oluyor” ifadelerini kullandı.

RTÜK’ten aldığı cezalar ile gündemde sık sık haber olan diziye daha önce de ceza verilmişti. Bazı sahnelerde kadına şiddetin özendirildiğine dair kanala beş defa yayın ve program durdurma ve üst sınırdan idari para cezası uygulanmıştı.

kızılcık şerbeti

5 bölüm yayınlanmamıştı!

RTÜK’ün cezalarının ardından Kızılcık Şerbeti dizisinin başrol oyuncuları ve seyirci kitlesi de sosyal medya üzerinden “RTÜKKızılcıkŞerbetineDokunma” etiketiyle bir kampanya başlatmışlardı. Kanalın avukatları RTÜK’ün bu kararının durdurulması adına mahkemeye başvurdular ve mahkeme de RTÜK’ten savunma istedi. Mahkemenin RTÜK’ün uyguladığı cezayı onaylamasıyla dizi beş bölüm ekranlarda yayınlanmadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.