TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rayyan Baniya Milli Takım’da!

Milli Takım kadrosuna Trabzonsporlu Rayyan Baniya dahil oldu. İşte Rayyan Baniya’nın hayatı ve kariyeri ile ilgili detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 08:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Rayyan Baniya Milli Takım’da!

Karagümrük’te forma giydiği dönemde verdiği bir röportajda kendini Türk hissettiğini söyleyen Rayyan Baniya, aynı röportajda Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda oynamanın kendisinin çocukluk hayali olduğunu da ifade etmişti. Yaptığı açıklamalar ve futboldaki başarıları ile adından söz ettiren Rayyan Baniya, çocukluk hayalimdi dediği A Milli Futbol Takımı’nda yeni sezonda forma giyecek. Werder Bremen ve Hoffenheim maçı sırasında omzu çıkarak önemli bir sakatlık yaşayan Ozan Kabak yerine Milli Takım kadrosuna dahil edilen Rayyan Baniya’nın, Milli Takım’da göstereceği performansı ise merak konusu oldu. A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Motenlla’nın ekibe dahil ettiği ünlü stoperin kariyerine dair merak edilen diğer unsurları, haberimizin devamında sizin için derledik.

rayyan1

 Rayyan Baniya kimdir?

18 Şubat 1999 yılında İtalya’nın Bologna (Bolonya) isimli kentinde dünyaya gelen Rayyan Baniya, Beninli (Afrika’da bir ülke) bir baba ve Türk bir annenin çocuğudur. Futbol kariyerine Modena Futbol Kulübü altyapısında oynayarak başladı. 2016 ve 2018 yılları arasında Hellas Verona Futbol Kulübü’nde oynadı ve burada Verona forması giydi. Burada geçirdiği 4 senenin ardından Mantova ve Renate isimli takımlara kiralık olarak gönderildi. Mantova’da 2018 ve 2019 sezonunda oynadı. Renate’de ise 2019 ve 2020 sezonunda forma giydi. Mantova’da 29 maç sahaya çıkan ünlü stoper, toplamda 1 gol attı. Renate’ de ise 22 maç sahaya çıktı ve burada da toplam 1 adet gol attı. Renate’de geçirdiği sezonun ardından, 2020 ve 2021 sezonunda yeniden Mantova’ya kiralanan Rayyan Baniya, burada 8 maça çıkarak 1 golle sezonu kapattı. 2021’den sonra Rayyan Baniya için Türkiye kariyeri başladı. 2021 ve 2023 yılları arasında Fatih Karagümrük Futbol Kulübü bünyesinde forma giydi. Oynadığı 2 sene boyunca Fatih Karagümrük’te 28 maçta sahaya çıktı ve toplam 2 adet gole imzasını attı. 2023 yılında Trabzonspor’da forma giyen Rayyan Baniya, Bordo-Mavililerle 4+1 senelik anlaşma yaptı. Trabzonspor’a transferi toplam 2 milyon 50 bin Euro + KDV ödenen Baniya, 2023 sezonunda yıllık 750 bin Euro kazanacak. İlerleyen sezonlarda ise maaşı her sene 50 bin Euro artış gösterecek.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR-Cristiano Ronaldo kimdir? Eşi ve çocukları kim? Ronaldo neden evli değil?

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.