TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi İlhan Taşçı kimdir?

FOX TV’nin logo değişikliği yapma kararının RTÜK tarafından onaylanması ile RTÜK Üyesi İlhan Taşçı hakkındaki bilgiler merak konusu oldu. İlhan Taşçı kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 16:31
Kaynak: HABER MERKEZİ
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi İlhan Taşçı kimdir?

Üniversite yıllarında gazetecilik eğitimi alan ve daha sonra meslek hayatını bu alanda planlayan İlhan Taşçı kimdir? RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) Üyesi olan ve meslek hayatında çok sayıda ödülün sahibi olmayı başaran deneyimli gazeteci İlhan Taşçı hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

İlhan Taşçı kimdir?

İlhan Taşçı, 1975 yılında Konya Cihanbeyli’de dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan İlhan Taşçı, gazetecilik kariyerine Cumhuriyet Gazetesi'nde adım attı. İlhan Taşçı, BBC Türkçe servisinde Ankara muhabirliği yaptı ve Halk TV'de haftalık programlar hazırlayıp sundu. Aynı zamanda Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı tarafından düzenlenen "Araştırmacı Gazetecilik" kursunda eğitmenlik yaptı. Türkiye Gazeteciler Sendikası, Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği üyeliği bulunan İlhan Taşçı'nın, Çınar Tümer isminde bir oğlu vardır. Okurlar buluşan birçok kitabı olan İlhan Taşçı'nın inceleme ve araştırma kitapları arasında "Maskesiz Soygun", "Babam Sağ Olsun", "Telekulağın Duydukları", "Cüppeli Adalet" ve "İlahi Adalet" gibi eserler bulunuyor. 2012 yılında yayımlanan "Ömrümün Son Hükmü" adlı romanı ise yazarın ilk romanıdır. RTÜK’te (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) görev yapmakta olan İlhan Taşçı, 10 Ekim 2023 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kontenjanından TBMM Genel Kurulu'nda yapılan seçim sonucunda, ikinci kez Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeliğine seçildi.

İlhan Taşçı ödülleri

2001 yılında, New York'taki 11 Eylül saldırılarına ilişkin El Kaide'nin Türkiye'deki parasal kaynakları ve bağlantılarına dair haberleriyle Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından "Gazetecilik Başarı" ödülüne layık görüldü.

2005 yılında, üst düzey bürokratların adının karıştığı milyonlarca dolarlık akaryakıt kaçaklığına dair haberleriyle Bülent Dikmener Jüri Özel Ödülü'nü kazandı. İlhan Taşçı aynı yıl içinde, Türkiye genelinde istihbarat çalışmaları yapmak üzere kurulması öngörülen gizli bir örgütün kurulma hazırlığı ve örgütün harcamalarının örtülü ödenekten karşılanması planlarına dair "Kaçakçılıkta Özel İstihbarat Örgütü" haberleriyle Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından Başarılı Gazeteci Ödülü’ne layık görüldü.

İlhan TAŞCI, İsmailağa ve Fethullah Gülen cemaatlerine yönelik soruşturmaların siyasi baskılarla durdurularak, dosyaların sümenaltı edilmesine dair "Cemaate dokunulamadı" haberleriyle 2009 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı ödüllerinde siyasi haber dalında ödüle layık görüldü.

2017 yılında Dil Derneği tarafından Onur Ödülü'ne değer görüldü.

İlhan Taşçı Twitter (X) hesabının adı ne?

İlhan Taşçı, “ilhantasci” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.