TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rachid Ghezzal kimdir? Rachid Ghezzal ne kadar maaş alıyor?

Cezayir asıllı milli futbolcu Rachid Ghezzal’ın kariyeri ve hayatı merak konusu oldu. Biz de sizin için kendisine dair merak edilenleri derledik. Peki Rachid Ghezzal kimdir ve ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 15:08
Kaynak: HABER MERKEZİ
Rachid Ghezzal kimdir? Rachid Ghezzal ne kadar maaş alıyor?

Beşiktaş’ın Cezayir’li futbolcusu Rachid Ghezzal hakkında pek çok bilgi merak edildi. Sizler için kendisine dair merak edilenleri ve araştırılanları derledik. Peki Rachid Ghezzal kimdir ve ne kadar maaş alıyor? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

Rachid Ghezzal kimdir?

Cezayirli futbolcu Ghezzal, futbola 1998 yılında Vaulx-en-Velin takımında başladı ve 2004 yılına kadar bu takımda forma giydi.

Rachid Ghezzal, 2004 yılında Vaulx-en-Velin'den Fransa'nın önde gelen Ligue 1 ekiplerinden Olympique Lyon'un altyapısına transfer oldu. 1 Temmuz 2010'da Olympique Lyon ile beş yıllık sözleşme imzalayarak profesyonel futbolcu oldu. Championnat de France Amatör'de kulübün rezerv takımıyla iki sezon üst üste oynadıktan sonra, 2012-13 sezonunda teknik direktör Rémi Garde tarafından A takıma alındı ve 31 numaralı formayı giydi. Ghezzal, 4 Ekim 2012 tarihinde İsrail kulübü Ironi Kiryat Şmona ile oynanan ve Lyon'un 4-3 kazandığı maçta ilk kez sahaya çıktı.

rachid ghezzal

Ghezzal, Lyon'un 2013-14 sezonu hazırlık kampında sakatlık yaşadı ve bu süreçte 32 maçı kaçırdı; 10 Ocak 2014'e kadar forma giyemedi. Daha sonra kadroya geri dönse de, sezonun geri kalanında hiç maça çıkmadı. 2015-16 Ligue 1 sezonunda 29 maçta 8 gol ve 8 asistle başarılı bir performans sergiledi. Ancak Haziran 2017'de Lyon, Ghezzal'ın sözleşmesini yenilemeyeceğini duyurdu.

Ghezzal, 2020-21 sezonu öncesinde Beşiktaş ile görüşmelere başladı. 5 Ekim 2020'de sağlık kontrolünden geçerek yeni takımıyla bir yıllık kiralık sözleşme imzaladı. Beşiktaş formasında 18 numaralı formayı tercih etti. Transferin son gününde Ghezzal'in evrakları Türkiye Futbol Federasyonu'na motosiklet ile yetiştirildi. İlk maçına 26 Ekim 2020'de Denizlispor karşısında çıkan Ghezzal, bu maçta ilk asistini yaptı. Beşiktaş formasıyla ilk golünü ise 15 Şubat 2021'de Gençlerbirliği SK'ne attı, böylece Beşiktaş forması altında gol atan ilk Cezayirli futbolcu unvanını aldı. Özellikle Beşiktaş'ın sağ kanadında Valentin Rosier ile iyi bir uyum yakaladı. Lig sezonunun sonunda, Ghezzal Beşiktaş ile şampiyonluk yaşadı ve ligi 17 asist ve 8 gol ile Süper Lig asist kralı olarak tamamladı. José Sosa'dan sonra Beşiktaş'ta asist kralı olan ikinci yabancı futbolcu oldu.

rachid ghezzal 2

Ghezzal, 12 Ağustos 2021'de 3 milyon avro bonservis bedeliyle Beşiktaş'a transfer oldu ve 3+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Ghezzal, Fransız vatandaşlığına da sahiptir. 2013 yılında Fransa 20 yaş altı milli takımı için Toulon Turnuvası'na davet edildi. Ghezzal, Fransa 20 yaş altı takımı formasıyla 4 maçta oynadı ve bu maçlarda 1 gol attı.

Ghezzal, A millî takımlar düzeyinde hem Fransa hem de Cezayir için forma giyme şansına sahipti. Ancak, tercihini Cezayir millî takımından yana kullandı. Mart 2016'da Etiyopya'ya karşı ilk millî golünü atmıştır.

Rachid Ghezzal ne kadar maaş alıyor?

Ghezzal, 2020-2021 sezonunda Beşiktaş'a kiralık olarak katıldıktan sonra 3 milyon euro karşılığında bonservisiyle transfer oldu. Beşiktaş formasıyla toplam 114 maça çıkan Ghezzal, bu süre içinde 16 gol atıp, 32 asist yaparak etkileyici bir performans sergiledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.