TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ölümünün 9. yılında ailesi ve sevenleri tarafından anılan Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir?

Bundan tam 9 yıl önce Ege Üniversitesi’nde çıkan kavgada üzücü bir şekilde öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu ölümünün 9. Yılında ailesi ve sevenleri tarafından unutulmadı. Vefat yıl dönümünde bütün sevenleri onu andı. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 19:05
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ölümünün 9. yılında ailesi ve sevenleri tarafından anılan Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir?

Ege Üniversitesi'nde öğrenciler arasında çıkan tartışma esnasında 2015 yılında beklenmedik şekilde hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu vefatının 9. Yılında ailesi ve sevenleri tarafından halen mezarı başında anılmaya devam ediliyor. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu anan isimlerden birisi de Gençlik ve Spor Bakanlığı görevinde olan Dr. Osman Aşkın Bak oldu. Dr. Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda; "Ege Üniversitesi'nde terör örgütü üyelerinin hain saldırısı sonucunda şehit düşen kardeşimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu vefatının 9. yılında rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Ege Üniversitesi’nde yaşanan olayın geçmişi

Ege Üniversitesi’nde yaşanan olayın geçmişi

Ege Üniversitesi’nde 20 Şubat 2015 günü öğrencilerin arasında çıkan kavgada Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde okuyan ve 4. sınıf öğrencisi olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmişti. Ayrıca çıkan kavgada 7 kişi de yaralanmıştı. Olayla ilişki olduğu düşünülen ve gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan Nurullah Semo tutuklanmış ve olayla ilgisi olduğu düşünülen 7 zanlı da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun faili olan Semo, "kasten öldürmek" ve "devletin birliğini ve aynı zamanda ülke bütünlüğünü bozmak" suçlarıyla ayrı ayrı olacak şekilde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmıştı.

Ege Üniversitesi’nde şehit olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir?

Ege Üniversitesi’nde şehit olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir?

1 Ocak 1991 senesinde Konya'ya bağlı olan Akşehir ilçesinde dünyaya geldi. 1996 senesinde öğretmenlik mesleğini yapan annesi Özlem Çakıroğlu'nun Diyarbakır'a çıkan tayini üzerine gittikleri yerde çocukluğunu ve ilkokul yıllarını Diyarbakır'da geçirdi. Ege Üniversitesi’nde Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıf öğrencisi olarak eğitim hayatına devam etmekteydi. Bu esnada aynı fakültede formasyon derslerine de devam ediyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu olarak yaşamını sürdürmekte idi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.