TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okuyan kişiye birçok faydası olan Lev Enzelna Suresi anlamı nedir? Lev Enzelna Suresi hangi sayfada?

Lev Enzelna fazileti nedir? Lev Enzelna anlamı. Lev Enzelna fazileti nedir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2024 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2024 13:03
Kaynak: HABER MERKEZİ
Okuyan kişiye birçok faydası olan Lev Enzelna Suresi anlamı nedir? Lev Enzelna Suresi hangi sayfada?

Haşr Suresi’nin son 4 ayeti içerisinde yer alan Lev Enzelna Duası, İslam Alemi için son derece kıymetlidir. Müslüman kişiler tarafından sıklıkla okunan Lev Enzelna hakkındaki temel bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Lev Enzelna Arapça okunuşu

Bismillâhirrahmânirrahîm.

Lev enzelnâ hâzel Kur’âne alâ cebelin leraeytehû hâşian mütesaddian min haşyetillâh. Ve tilkel emsâlü nadribühâ linnâsi leallehüm yetefekkerûn.

Hüvellâhüllezî lâilâhe illâ hû. Âlimül gaybi veşşehâdeh. Hüverrahmânürrahîm.

Hüvellâhüllezî lâ ilâhe illâ hû. El-Melikü’l Kuddûsü’s-Selâmü’l Mü’minü’l Müheyminü’l Azizü’l Cebbârü’l Mütekebbir. Sübhânellâhi ammâ yüşrikûn.

Hüvellâhü’l Hâliku’l Bâriü’l Musavvirü lehül esmâülhüsnâ. Yüsebbihü lehûmâ fissemâvâti ve lard. Vehüve’l Azizü’l Hâkim. (Haşr sûresi, 21-22-23-24)

Lev Enzelna Suresi anlamı

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Eğer biz, bu Kur’an’ı bir dağa indirseydik, elbette sen onu Allah korkusundan başını eğerek parça parça olmuş görürdün. İşte misaller! Biz onları insanlara düşünsünler diye veriyoruz.

O, kendisinden başka hiçbir ilâh olmayan Allah’tır. Gaybı da, görünen âlemi de bilendir. O, Rahmân’dır, Rahîm’dir.

O, kendisinden başka hiçbir ilâh bulunmayan Allah’tır. O, mülkün gerçek sahibi, kutsal (her türlü eksiklikten uzak), barış ve esenliğin kaynağı, güvenlik veren, gözetip koruyan, mutlak güç sahibi, düzeltip ıslah eden ve dilediğini yaptıran ve büyüklükte eşsiz olan Allah’tır. Allah, onların ortak koştuklarından uzaktır.

O, yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah’tır. Güzel isimler O’nundur. Göklerdeki ve yerdeki her şey O’nu tesbih eder. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir. " (Haşr Suresi, 21-22-23-24)

Lev Enzelna neye iyi gelir?

Hadislerde okunması gereken bir dura olan Lev Enzelna, 3 defa okuduğu zaman okuyan kişiye büyük müjdeler getireceği söylenir. Bununla birlikte hem maddi hem de manevi olarak şifa bulunacağı hem de hastalıkların giderileceği rivayet edilir.

Lev Enzelna Sûresi hangi sayfada?

Lev Enzelna duası, Haşr Suresi’nin son 4 ayeti içerisine yer alır. Haşr Suresi Kur’an-ı Kerim’in 547. sayfasında yer alır.

Lev Enzelna fazileti nedir?

Lev Enzelna Suresi, sabah ve akşam vakitlerinde 3 kere (Besmele’den önce) “Eûzü billâhi’ssemîi’l-alîmi mine’ş-şeytâni’r-racîm” dedikten sonra okunmalıdır. Haşr Suresi’nin son 3 ayetini okuyanlar için büyük bir müjde rivayet eden bu hadis, özellikle sabah namazlarından sonra okunmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.