TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OGM personel alımı: Orman Genel Müdürlüğü’ne 64 işçi alınacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, saha çalışmalarında görevlendirilmek üzere 64 geçici işçi alımı gerçekleştirecek. İlgili başvurular, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) web sitesi aracılığıyla online olarak yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 14:08
Kaynak: HABER MERKEZİ
OGM personel alımı: Orman Genel Müdürlüğü’ne 64 işçi alınacak

Orman Genel Müdürlüğü, geçici işçi alımı için bir duyuru yayınladı. Resmi Gazete'de yer alan ilana göre, Orman Genel Müdürlüğü çeşitli pozisyonlarda toplamda 64 geçici işçi istihdam edecek. Bu pozisyonlar arasında aşçılar, elektrikçi, kaynakçı, sıhhi tesisatçılar, iş makinası operatörleri, garsonlar, pastacılar, temizlik görevlileri, bulaşıkçılar, seracılar, fidanlık işçileri, bahçıvanlar ve kimya laboratuvarı teknisyenleri bulunmaktadır.

OGM BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurular, 29 Nisan ile 3 Mayıs tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilecek.

İlanlarda belirtilen kadro sayısının dört katı kadar aday, sözlü ve uygulamalı sınava çağrılacak. Adayların seçimi, noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile belirlenecek. Kura çekiminin yeri ve tarihi, İŞKUR tarafından ilan edilecek.

İşçi alım süreciyle ilgili tüm detaylar, adaylardan istenilecek belgeler, sınavların yapılacağı yer ve tarihler, ilgili bölge müdürlüklerinin internet sitelerinden duyurulacak.

OGM personel alımı

GENEL ŞARTLAR

Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla, başvuranların Türk vatandaşı olmaları gerekmektedir.

Başvuru süresinin son tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak şarttır.

Başvuru yapacak adaylar, Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamalıdır.

Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak gerekmektedir.

Başvurunun son günü itibarıyla talep edilen öğrenim durumu ile diğer genel ve özel şartlara haiz olunması gerekmektedir.

Adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmaları gerekmektedir.

Başvuru yapan adayların, İŞKUR Açık İş İlanında belirtilen ilde ikamet etmeleri gerekmektedir.

Her aday, yalnızca bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları, ilan, kura, sınav ve atama süreçlerinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

Kura çekimi, 13-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında noter huzurunda gerçekleştirilecektir. Kuranın net tarihi ve kura yeri gibi tüm bilgilendirmeler, ilgili Orman Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yayımlanacaktır.

Adaylardan istenilecek evraklar, evrak teslim tarihleri, sınav tarihi ve işe alım süreci ile ilgili tüm bilgilendirmeler, ilgili Orman Bölge Müdürlükleri internet siteleri üzerinden duyurulacaktır.

Deneme süresi, 4857 sayılı İş Kanunu uyarınca 2 aydır. Ancak aday işçilerin idaremizde yürürlükte olan işletme toplu iş sözleşmesine tabi olmaları durumunda, deneme süresi 4 ay olarak uygulanacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.