TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müzisyen ve oyuncu Selim Gülgören kimdir? Selim Gülgören şarkıları neler?

Oyuncu ve şarkıcı kimliğinin yanı sıra aranjör ve besteci olan Selim Gülgören hakkında merak edilen detayları sizler için derledik. Peki Selim Gülgören kimdir? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 15:12
Kaynak: HABER MERKEZİ
Müzisyen ve oyuncu Selim Gülgören kimdir? Selim Gülgören şarkıları neler?

Başarılı ve yakışıklı şarkıcı Selim Gülgören'in hayatı merak konusu oldu. Biz de sizin için kendisi hakkında merak edilen tüm detayları derledik. Peki Selim Gülgören kimdir ve şarkıları nelerdir? İşte ünlü şarkıcı ve oyuncu Selim Gülgören hakkında merak edilen tüm detaylar...

Selim Gülgören kimdir?

Selim Gülgören, 20 Kasım 1985 tarihinde İstanbul'da doğmuş Türk bir şarkıcı, besteci, aranjör ve oyuncudur.

1985 yılında İstanbul'da doğan Selim Gülgören, çocukluk yıllarında müziğe olan ilgisiyle tanındı. Marmara Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliği ile Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletmecilik bölümlerinden mezun oldu. Ayrıca, Boğaziçi Müzik Okulu Türk Sanat Müziği bölümü ile Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde Müzik Kompozisyonu ve Avrupa Trio Müzik Okulu'nda sinema ve görsel müzik üzerine eğitimler aldı.

selim gülgören 1

Selim Gülgören’in Mesleki kariyeri

Altı yaşında org çalmaya başlayan Selim Gülgören, 2000'li yılların başında müzik alanında profesyonel olarak adım atmıştır. Bu dönemde reklam ve film müzikleri yapmaya başlayan Gülgören, birçok reklam ve sinema filminde oyuncu olarak da yer almıştır. Asıl uzmanlık alanı aranjörlük olan sanatçı, 2008 yılında çıkardığı ilk solo albümü olan "İstanbul Bana Dar" ile büyük bir çıkış yapmıştır. Ayrıca, 2008-2009 yılları arasında Star TV'de yayımlanan Baba Ocağı dizisinin müziklerini yapması için teklif almış ancak daha sonra başrol oyunculuğu teklifiyle karşılaşmıştır.

Selim Gülgören, Burak Özçivit ile başrolü paylaştığı dizi teklifini kabul ettikten sonra ekrana gelmiş ve 2 sezon devam etmiştir. 2011 yılında "Cennet" adlı single'ı yayınlamıştır. Bu şarkı, aranjesi Selim Gülgören'e ait olup, 2011 yazının en çok dinlenen şarkılarından biri olmuş ve sanatçıya çeşitli ödüller kazandırmıştır. 2012'de "Aşkın Tarifi" adlı single'ını yayınlamış ve birçok Arap ülkesinde de büyük ilgi görmüştür. Ardından, aynı yıl içinde "Tarihe Gömdüm" adlı bir single daha yayınlamıştır. Bu şarkı, 2012'nin en çok dinlenen hareketli şarkısı seçilmiş ve birçok karışık albümde yer almıştır. 2013 yılında ise "Biraz Farklı" adlı ikinci solo albümünü müzikseverlerle buluşturmuştur.

selim gülgören

2014 yılında "Günlerden Aşk" adlı üçüncü solo albümünü müzikseverlerle buluşturan Selim Gülgören, albümden çıkan "Aşıklar Şehri" adlı şarkısıyla büyük ilgi gördü. Bu şarkı, milyonlarca kez dinlenerek birçok evli çiftin dans müziği haline geldi. 2015 yılında "Bol Şans" adlı sinema filminde Burçin Abdullah ile başrolde oynayan Gülgören, filmdeki görüntülerle "Zaafımsın" adlı single'ını yayınladı. Bu şarkı, aranjesi Selim Gülgören'e ait olup, haftalarca müzik listelerinde üst sıralarda yer aldı. Birçok evli çiftin de favori şarkısı haline geldi. 2017 yılında "Keşfedilmemiş Çocuklar" adlı filmde rol alan Gülgören, aynı yıl "Kıyamet" adlı single'ını dinleyicilerle buluşturdu. Ayrıca, "Bana Bir Soygun Yaz 2 - Şafak Sezer", "Gelecekten Bir Gün - Rasim Öztekin", "Şartlı Tahliye - Kerem Alışık" gibi birçok sinema filminin müziklerini de yapmaya devam etti.

2019 yılında, söz, müzik ve düzenlemesi kendisine ait olan "Gülün Soldu Mu?" adlı şarkısını yayınlayarak müzik dünyasında adından söz ettiren Selim Gülgören, aynı zamanda kendi müzik yapım şirketi olan "Selim Gülgören Müzik Yapım"ı kurdu. 2020 yılında ise söz, müzik ve düzenlemesi yine kendisine ait olan "Sokak Kedisi" adlı single çalışması ile tüm televizyon ve radyo kanallarında üst sıralarda yer aldı. Aynı dönemde kendi YouTube kanalını açarak birçok sevilen şarkısının akustik versiyonlarını dinleyicileriyle buluşturdu. Kasım 2020'de ise "Gülün Soldu Mu?" adlı şarkının Arapça-Türkçe versiyonunu yayınlayarak kısa film tadında bir video klip ile tüm Arap ülkelerinde müzik listelerine girdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.