TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhtar azaları ne kadar maaş alıyor?

2024 yerel seçimlerinde muhtarlar da oylanacak. Seçimler yaklaşırken muhtar maaşı ve muhtar azalarının maaş alıp almadığı merak konusu oldu. Peki muhat maaaşı ne kadar? Muhtar azaları maaş alıyor mu? Muhtar azaları ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 16:28
Kaynak: HABER MERKEZİ
Muhtar azaları ne kadar maaş alıyor?

Yerel seçimler yaklaşırken birçok mahallede muhtar adayları da görünür hale geldi. Muhtarlık için yarışan adaylar, tanınmış ve oy potansiyeli yüksek kişileri azaları olarak seçmenin telaşına düştü. Her muhtar adayı, seçime sekiz azayla giderken, azalar da adlarını seçim kuruluna yazdırmak zorunda. Son yıllarda muhtarlık seçimlerinde sıkı rekabet yaşanırken, muhtarların maaş ve çalışma koşullarının iyileştirilmesiyle birlikte mahallelerde aday patlaması yaşanıyor. Bazı mahallelerde onlarca aday bile ortaya çıkabiliyor.  Seçimler yaklaşırken muhtar maaşı merak konusu oldu. 2024 muhat maaşı ne kadar? Bu durumda, internet üzerinde de muhtar azaları maaş alıyor mu? Muhtar azaları ne kadar maaş alıyor? sorularının cevapları merak ediliyor.  Detaylar haberimizde

Muhtar azaları ne kadar maaş alıyor?

2024 yılında herkesin maaşı güncellenirken muhtarların maaşlarına iyileştirme yapıldı.2024 muhtar maaşı merak ediliyor. Muhtarlar 2024 yılında 17 bin 2 TL maaş alıyor.  Muhtar azaları, görevlerini gönüllülük esasıyla yerine getirdikleri için herhangi bir maaş almamaktadır. Bir muhtar bulunmadığında ise azalar arasından ilk sıradaki muhtarın yerine vekalet ederler.

Köy muhtarı ne kadar maaş alıyor?

Her köyde bir muhtar ve muhtar azaları bulunmaktadır. Muhtar azaları, ihtiyar heyeti niteliğini taşır ve muhtarlara çeşitli konularda yardımcı olurlar, muhtarın yönetimine katkı sağlarlar. Azalar, köylüye ait işleri ve sorunları çözmek için haftada bir kez toplanarak köyün işlerini ele alır ve çözüme kavuşturmaya çalışırlar. Muhtar azaları genellikle köy halkı arasından seçilir.

Muhtar azaları, muhtarın görevlerini yerine getiremeyeceği durumlarda muhtarın vekili olarak hareket ederler. Azalık görevi gönüllülük esasına dayanır, yani muhtar azaları herhangi bir maaş karşılığında çalışmazlar.

Muhtar ve muhtar azası seçimlerinde kullanılacak olan oy pusulalarına, mahalle azalığı için aza adayı, köylerde ise; nüfusu 1000'e kadar olan köylerde 8 (sekiz), nüfusu 1001'den 2000'e kadar olan köylerde 10 (on), nüfusu 2000'den fazla olan köylerde ise 12 (on iki) aza adayı yazılabilir. İsim ve soyisimleri aynı olan adayların, üye adlarının yazıldığı yere parantez içinde anne-baba isimleri, anne-baba isimleri de aynı ise, anne-baba adının yanına doğum tarihinin yazılması gerekmektedir. Bu detaylar seçimin yapılacağı bölgeye bildirilmelidir.

Muhtarların ruhsatlı silah taşıma hakkı bulunmaktadır. Ancak muhtar azalarına böyle bir hak kanunlarca tanınmamaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.