TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli kaleci Mert Günok kimdir? Mert Günok ne kadar maaş alıyor?

Beşiktaşlı milli kaleci Mert Günok’un hayatı ve kariyeri sık sık merak ediliyor ve arama motorlarında aratılıyor. Biz de sizin için kendisine dair merak edilen tüm detayları derledik. Peki Mert Günok kimdir ve ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 12:19
Kaynak: HABER MERKEZİ
Milli kaleci Mert Günok kimdir? Mert Günok ne kadar maaş alıyor?

Milli kaleci Mert Günok’un hayatı merak edildi. Arama motorlarında sık sık aratılan bir isim olan Mert Günok’u sizler için araştırdık. Peki Mert Günok kimdir ve ne kadar maaş alıyor? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

Mert Günok kimdir?

Mert Günok, Fenerbahçe PAF takımında yetişti. Fenerbahçe altyapı sisteminden gelerek, 2007-2008 sezonunda A takıma yükseldi. U19, U18, U17 ve U16 ulusal takım seviyelerinde toplam 35 maçta forma giydi. Takımın ikinci kalecisi olarak göreve başladı, Volkan Babacan'ın takımdan ayrılmasının ardından Volkan Demirel'in yerini aldı.

2010-11 sezonunda oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında Colman'ın penaltısını kurtararak Fenerbahçe'nin ikili averaj kuralıyla şampiyon olmasında büyük rol oynadı. Volkan Demirel'in sakatlığı süresince takımın birinci kalecisi konumuna geçti. 2013-14 sezonuna Volkan Demirel'in cezası nedeniyle birinci kaleci olarak başladı. Süper Kupa'da Galatasaray'a karşı gösterdiği başarılı performansın ardından ligin 1. haftasında Konyaspor, 2. haftasında ise Eskişehirspor maçlarında birer penaltı kurtararak maçlara damgasını vurdu. Şu ana kadar resmi maçlarda kurtardığı penaltı sayısı dört. 2015 yaz transfer döneminde Fenerbahçe kulübüyle sözleşmesi yenilenmeyerek serbest kaldı.

Özel bir hastanede yapılan sağlık kontrolünün ardından Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen törenle Bursaspor ile 3 yıllık anlaşmaya imza attı. Bursaspor'da toplam iki sezon forma giydi. Bu iki sezonda yirmisi yerel ligde olmak üzere 30 resmi maçta forma giydi ve toplamda kalesinde kırk altı gol gördü. Sözleşmesinin bitimine bir yıl kalmışken bedelsiz olarak 1 Ağustos 2017 tarihinde İstanbul Başakşehir'e transfer oldu.

mert günok

Transfer olduğu ilk sezon olan 2017-18'de lig maçlarında forma şansı bulamadı, ancak Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası karşılaşmalarında görev aldı. Toplamda 8 maçta kalesini korurken 11 gol yedi.

2018-19 sezonunda ise teknik direktör Abdullah Avcı tarafından takımın birinci kalecisi olarak tercih edildi ve ligdeki 34 maçın tamamında kaleyi korudu. İstanbul Başakşehir'in ligde 67 puanla ikinci olmasında önemli bir rol oynadı. Yeni sezona (2019-20) girerken ise kulübüyle 4 yıllık yeni bir sözleşme imzaladı.

Beşiktaş'a transferi, 15 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleşti. Beşiktaş Kulübü tarafından yapılan açıklamada, yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında tecrübeli milli kaleci Mert Günok ile sözleşme imzalandığı belirtildi. Ayrıca, kulübün önemli hizmetlerde bulunacağına inanılan Mert Günok'a Beşiktaş Ailesi tarafından hoş geldin denildi. Daha sonra, 30 Temmuz 2023 tarihinde Beşiktaş ile olan sözleşmesinin 2026 yılına kadar uzatıldığı açıklandı.

mert günok 2

Milli formayla alt yaş kategorilerinde toplam 36 kez forma giyen Günok, (U-16'da 11 kez, U-17'de 5 kez, U-18'de 4 kez, U-19'da 10 kez, U-20'de 1 kez, U-21'de 3 kez ve A2 ile 2 kez), A Milli Takım ile de 27 kez milli formayı giymiş ve toplamda 63 kez ay yıldızlı formayı temsil etmiştir.

Mert Günok ne kadar maaş alıyor?

Beşiktaş Yönetimi, Mert Günok'un sözleşmesini 2025'e kadar uzattı. Böylece tecrübeli kalecinin maaşı yüzde 177 artış ile 9 milyon TL'den 25 milyon TL'ye çıkarıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.