TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mevcut Fenerbahçe Başkanı Ali Koç kimdir?

Mevcut Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sık sık gündeme gelen ve yaşamı merak edilen medyatik isimlerden biri. Biz de sizin için Ali Koç hakkında merak edilen tüm detayları derledik. Peki Ali Koç kimdir? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 14:45
Kaynak: HABER MERKEZİ
Mevcut Fenerbahçe Başkanı Ali Koç kimdir?

Rahmi Koç’un oğlu ve 1907 Fenerbahçe Derneğinin kurucularından Ali Koç’un hayatı merak konusu oldu. Biz de sizin için Ali Koç hakkında merak edilenleri derledik. Peki Ali Koç kimdir? İşte merak edilen tüm detaylar…

Ali Koç kimdir?

Yıldırım Ali Koç, 2 Nisan 1967'de İstanbul'un Şişli ilçesinde doğan Türk iş insanı ve spor yöneticisidir. Halen Fenerbahçe Kulübü Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Ford Otosan, Yapı Kredi Bankası, Koçtaş, Otokar ve Setur gibi önemli kuruluşların Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlenmektedir. Aynı zamanda Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini de sürdürmektedir. Yıldırım Ali Koç, 1907 Fenerbahçe Derneği'nin kurucuları arasında yer almakla birlikte, 2004-2017 yılları arasında Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'nı da yürütmüştür.

Ali Koç, Rahmi Koç ve Çiğdem Simavi'nin oğlu olarak İstanbul'da 2 Nisan 1967'de dünyaya geldi. Eğitimine Londra Harrow School'da başlayan Koç, buradan 1985 yılında mezun oldu. Daha sonra Rice Üniversitesi'nde işletme üzerine lisans eğitimini tamamladı. Eğitim hayatına devam ederek Harvard Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde yüksek lisans derecesi aldı. Öğrencilik yıllarında aile holdinglerinde çeşitli görevler üstlendi. 1990 yılında J.P. Morgan'da stajyer olarak çalışmaya başladı ve aynı yıl American Express Bank'ta Yönetici Yetiştirme Programı'na katıldı. Askerlik görevini 1992 yılında tamamladıktan sonra, 1992-1994 yılları arasında Morgan Stanley'de analist olarak çalıştı. 1997'de Koç Holding Stratejik Planlama Grubu'nda Yeni İş Geliştirme Koordinatörü olarak göreve başladı ve daha sonraki yıllarda şirketin üst düzey pozisyonlarında görev aldı.

ali koç

Ali Koç'un serveti ne kadar?

2005 yılında Nevbahar Demirağ ile hayatını birleştiren Ali Koç, bu evlilikten iki çocuk sahibi oldu. 2012 yılında Rahmi Koç'un ardından Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. Bank of America bünyesinde yer alan tanınmış liderlerin görev aldığı "Bank of America Küresel Danışmanlık Komitesi"ne 2013 yılında dahil oldu. 2016 yılında Mustafa Koç'un vefatının ardından Koç Holding'in yönetim kurulu başkanlığına Ömer Koç seçilirken, Ali Koç ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atanmıştır. 2017 yılında Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilmiştir. Aynı yıl içinde Forbes Türkiye'nin "En Zengin 100 Türk" listesinde, 700 milyon dolarlık servetiyle 50. sırada yer almıştır.

ali koç 2

Koç aynı zamanda Ark İnşaat, Bilkom, Digital Panorama, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri, Koç Sistem, Koçtaş, Koç Finansal Hizmetler, Otokar, Otokoç ve Setur gibi şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanıdır. Ayrıca, URAK - Ulusal Rekabet Araştırmaları Derneği'nde Başkanlık görevini yürütmekte, Endeavor Derneği'nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almaktadır. DEİK ve TÜSİAD gibi önemli kuruluşlarda da Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

2022 yılında Birleşik Krallık ve Türkiye arasındaki ticarete ve yatırıma sağladığı katkılardan dolayı Britanya İmparatorluğu Nişanı (CBE) Onursal Komutanı olarak ödüllendirilmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.