TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mali müşavir maaşı 2024 yılında ne kadar oldu? Mali müşavir ne kadar maaş alır?

Mali müşavir maaşları, 2024 memur ve emekli zammı oranlarının açıklanması sonrasında belli oldu. Peki mali müşavir ne kadar maaş alır? İşte merak edilenler...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 16:17
Kaynak: HABER MERKEZİ
Mali müşavir maaşı 2024 yılında ne kadar oldu? Mali müşavir ne kadar maaş alır?

2024 yılında memurlara yapılan zamla birlikte, mali müşavir maaşlarının da güncellenmesi ile merak konusu oldu. Mali müşavir maaşları, birçok faktörü dikkate alarak belirlenir ve her mali müşavirin maaşı farklılık gösterebilir. Kişinin kıdem, derece ve öğrenim durumu gibi faktörler maaşlarını etkileyen önemli unsurlardır. Mali müşavir olmak isteyenler, internet arama motorlarında "devlette mali müşavir maaşları ne kadar?" gibi aramalar yaparak bu konudaki bilgilere ulaşmaya çalışıyorlar. Mali müşavir ne kadar maaş alır? İşte merak edilen detaylar...

Mali müşavir aylık ne kadar kazanır?

Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 43.100 TL ile 55.000 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Serbest Muhasebeci Mali Müşavir SMMM maaşı 38.300 TL iken, en yüksek ise 137.500 TL'dir. 

Yeminli mali müşavir maaşları 

Türkiye'de, yeni mezun bir YMM'nin başlangıç maaşı genellikle ortalama 46.000 - 132.000 TL arasındadır. Deneyimli bir YMM'nin ise maaşı, 150.000 TL'ye kadar çıkabilir.

MALİ MÜŞAVİR NE İŞ YAPAR?

Mali müşavirler genellikle özel şirketlerde, danışmanlık firmalarında çalışan ya da serbest çalışan profesyonellerdir. Temel görevleri, müşterilerinin finansal durumunu yönetmek ve optimize etmek için çeşitli hizmetler sunmaktır. Bu hizmetler arasında vergi beyannamelerinin hazırlanması, muhasebe işlemlerinin yapılması, bütçe planlaması, finansal raporların hazırlanması ve finansal danışmanlık yer alır.

Mali müşavirler, müşterilerinin mali durumlarını analiz ederek vergi yükümlülüklerini belirlemekte ve yasal gereksinimlere uygun olarak vergi beyannamelerini hazırlamaktadırlar. Ayrıca, şirketlerin muhasebe işlemlerini yürüterek mali kayıtlarını düzenli bir şekilde tutarlar.

MALİ MÜŞAVİR OLMA ŞARTLARI NELERDİR?

- Serbest muhasebeci mali müşavir olmak için gereken genel şartlar;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Memuriyetten çıkarılmış olmamak,

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

- Meslek etiğinde yer almayan davranışlarda bulunmamak,

- Beş yıldan fazla hüküm giymemiş olmak,

- Maliye, hukuk, muhasebe, bankacılık, iktisat, işletme, kamu yönetimi ve siyasal bilimler gibi ilgili bölümlerden mezun olmak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.