TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kütahya’da soğuklar geri mi geliyor? İşte Kütahya hava durumu

Kütahya'da bugün hava durumu nasıl olacak? Kütahya'da ne zaman güneş açacak? Kütahya'da hava sıcaklıkları kaç derece? Kütahya'da saatlik hava durumu...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 09:37
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kütahya’da soğuklar geri mi geliyor? İşte Kütahya hava durumu

Kütahya'da bugün hava nasıl olacak? İşte Kütahya için saatlik ve anlık hava durumu tahminleri. Kütahya hava durumu; sıcaklık, nem ve rüzgar tahmini detayları haberimizde...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan saatlik hava durumu tahminlerine göre Kütahya'da bugün hava nasıl olacak? Kütahya'da nem oranı en yüksek ne zaman olacak? ve Kütahya'da rüzgar hangi yönden esecek? gibi soruların cevabı haberimizde. İşte Kütahya hava durumu ile ilgili detaylar…

Saat 09.00 ile 12.00 saatleri arasında Kütahya'da parçalı bulutlu bir hava etkili olacak. Hava sıcaklığı 7 derece olmakla birlikte hissedilen sıcaklık da 7 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 48 olacak. Rüzgar kuzeydoğu yönünden esecek.

12.00 ile 15.00 saatleri arasında parçalı bulutlu bir hava görünecek olup, hava sıcaklığı 11 dereceye yükselecek. Hissedilen sıcaklık ise 11 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 39 olacak. Rüzgar kuzeydoğu yönünden esecek.

Saat 15.00 ile 18.00 saatleri arasında parçalı bulutlu bir hava görünecek olup, hava sıcaklığı 9 dereceye düşecek. Hissedilen sıcaklık da 9 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 44 olacak. Rüzgar kuzeydoğu yönünden esecek.

Saat 18.00 ile 21.00’da ise hava sıcaklığı 7 derece olacak. Hissedilen sıcaklık ise 7 derece olacak. Akşam saatlerinde nem oranı yüzde 63 olarak kaydedilecek. Rüzgar kuzey yönünden esecek.

Gece saatlerinde ise saat 21.00 ile 24.00 arasında hava sıcaklığı 3 derece olacak. Hissedilen sıcaklık da 3 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 76 olarak kaydedilecek. Rüzgar güneybatı yönünden esecek.

İLKBAHAR NEDİR?

İlkbahar, doğa döngüsünde kış ile yaz arasındaki mevsimdir ve Kuzey yarım kürede Mart ile Haziran arasını kapsar. Bu mevsimde ağaçlar çiçek açar ve hava sıcaklığı yükselir. Karların erimesi ve bol yağışlar nedeniyle su yatakları dolup taşar.

Özellikle ilkbaharda, yerel hava depresyonları sonucu Kırk İkindi olarak bilinen ani sağanak yağışlar görülür. Bu yağışlarla birlikte şiddetli gök gürültüsü, yıldırım, dolu ve sel felaketleri de yaşanabilir. Bu durum bazen çiftçilere zarar verebilir.

İnsanlar üzerinde ise sağlık açısından olumsuz etkilere neden olabilir. İlkbaharın getirdiği yorgunluk ve halsizlik durumuna tıp dilinde "bahar yorgunluğu" adı verilir.

İLKBAHAR MEVSİMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Mevsimler, kendilerine özgü özelliklerine bağlı olarak yaklaştıklarını veya geldiklerini hissettirirler. Her mevsimin kendine özgü nitelikleri vardır ve bu nitelikler, mevsimler arasındaki farklılıkları ortaya koyar.

•             Kuzey yarım kürede, ilkbahar 21 Mart ile 21 Haziran arasında yer alır.

•             İlkbahar aylarında çiçekler açmaya başlar ve doğanın uyanışı görülür.

•             Hava sıcaklığı yavaş yavaş artar, kışın soğuğundan çıkılır.

•             Karların erimesiyle birlikte sulama ve su kaynaklarına yeniden canlanma yaşanır.

•             Bol miktarda yağış görülür, toprağın sulanması ve bitkilerin büyümesi desteklenir.

•             Dereler, göller ve barajlar gibi su yatakları önemli ölçüde dolup taşar.

İlkbahar, diğer mevsimler gibi üç aylık bir dönemi kapsar ve bu süre içinde yukarıdaki özellikler gözlemlenebilir.

İLKBAHAR MEVSİMİNDE HANGİ AYLAR VAR?

İlkbahar mevsimi genellikle üç aylık bir dönemi kapsar. Özellikle Kuzey yarım kürede değerlendirildiğinde, bu dönem 21 Mart ile 21 Haziran arasında yer alır. Ay bazında düşünüldüğünde ise, Mart, Nisan ve Mayıs ayları genellikle İlkbahar mevsimini temsil eder. Ancak, son yıllarda iklim değişikliği etkisiyle, Haziran ayının da yavaş yavaş İlkbahar mevsimine doğru kaymaya başladığı gözlemlenmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.