TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KPSS’den 50-55-60 puan alan yaşadı! Lise, lisans mezunu personel alımı yapılacak

Memur olmak isteyen kişiler için özel bir personel alım ilanı açıklandı. Açıklanan ilan kapsamında KPSS'den 50 puan alan kişiler memur olabilecek!

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 18:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
KPSS’den 50-55-60 puan alan yaşadı! Lise, lisans mezunu personel alımı yapılacak

Bakanlık bünyesinde yapılan personel alımlarına devam ediliyor. Personel alımı yapan kurumlardan biri olan Kalkınma Ajansı için personel alımı yapılacağı duyuruldu. Yapılacak olan alımla ilgili açıklamalar gelmeye başladı. Bu bakımdan tüm şartlar aşağıdaki yazımızda yer alıyor. 

KPSS sınavına girmiş olan herkesin başvuru yapacağı işe alım ilanı açıklandı. Açıklanan ilan kapsamında KPSS’den 50 puan veya 60 puan alan kişiler memur alımına başvuru yapabilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan alım Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bünyesine alınacaktır. Alınacak olan başvurulara başvuru yapacak kişiler mülakatsız olarak sadece KPSS puanıyla alınacaktır.  

DAP Personel Alımı Başvuru Şartları!

DAP personel alımı başvuru şartları açıklandı. Açıklanan şartlar arasında;

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,

2022 KPSS puanından en az 50-60 puan almış olmak, 

35 yaşını doldurmamış olmak, 

Görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak gibi şartlar bulunmaktadır. 

personel alımı

Hangi Kadrolarda Alım Yapılacak?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan alımda Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bünyesinde çalıştırılmak üzere;

Büro personeli alımında 2 kişi alınmakla beraber İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, İşletme, İktisat ve Maliye gibi programlardan mezun olmanız gerekir. 

Teknisyen alımında hem Sıhhi Tesisat teknisyeni hem de elektrik teknisyeni alınacaktır. Liselerin Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanından mezun olan personelin KPSS’den 50 puan alması, liseden elektrik ve elektronik teknolojisi alanlarından birinden mezun olmak ve KPSS’den 50 puan alınması gerekmekte. 

Personel alımı başvurusu yapmak için e-devlet şifrenizle Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına başvuru yapmanız gerekiyor. 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.