TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan kimdir? Lütfü Türkkan nereli?

Siyasetçi Lütfü Türkkan'ın hayatı merak konusu oldu. Biz de sizin için Lütfü Türkkan hakkında merak edilenleri araştırdık. Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2024 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2024 14:52
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan kimdir?  Lütfü Türkkan nereli?

Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın hayatı merak ediliyor ve arama motorlarında sık sık aratılıyor. Peki Lütfü Türkkan kimdir? İşte detaylar...

Lütfü Türkkan kimdir?

Lütfü Türkkan, 5 Şubat 1959'da İstanbul'da doğmuştur. Babasının adı Cevat, annesinin adı Halise'dir.

Sanayici, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Yüksek Okulu'ndan (Önlisans), Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü'nden (Önlisans) ve Makedonya Kiril Metodij Üniversitesi Türkoloji Bölümü'nden mezun oldu.

Doce Golcev Üniversitesi Türkoloji Bölümü'nde yüksek lisans öğrenimi devam etmekte olan Türkkan, Türkkan Gıda Mad. San. Tic. AŞ (TÜGMAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Ayrıca Kocaeli Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli pozisyonlarda bulunmuştur. Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Komite Üyeliği, Bursaspor As Başkanlığı, Vardar Spor ve Karagümrükspor Başkanlığı gibi spor alanlarında da aktif rol almıştır. Aynı zamanda Rumeli Türkleri Kültür Dayanışma Derneği ve Rumeli Eğitim Vakfı'nda Başkanlık görevini üstlenmiştir. Beykent ve Boğaziçi Üniversiteleri tarafından düzenlenen Balkan konferanslarına da tebliğler sunmuştur.

Türkkan, 24. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği görevine atanmıştır. İyi düzeyde İngilizce ve Rusça, orta düzeyde Makedonca ve Bulgarca bilmektedir. Ayrıca Türkkan, evli olup 4 çocuk babasıdır.

24 ve 27. Dönemlerde Kocaeli Milletvekili seçilen Türkkan, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu, Çevre Komisyonu ve Güneydoğu Avrupa İş Birliği Süreci Parlamenter Asamblesi Türkiye Delegasyonu Üyeliği gibi önemli görevleri üstlenmiştir. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde İYİ Parti'den 28. Dönem Kocaeli Milletvekili olarak seçilmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.