TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Klimalarla ilgili bilinmesi gerekenler

Klima alırken önemli noktalar. Hangi özelliklere dikkat edilmeli?

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2023 04:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Klimalarla ilgili bilinmesi gerekenler

Isıtma, soğutma, nem kontrolü ve hava değişimi amaçlarıyla kullanılan klimalar, yaşam alanlarındaki konforu artırmak için sıklıkla tercih edilen araçlardan biri olarak kendini gösteriyor.

Klima alınırken dikkat edilmesi gerekenler

Klima alacak kişilerin, satın alma işlemini gerçekleştirmeden önce dikkat etmesi gereken bazı unsurlar bulunur. En doğru tercihin yapılabilmesi için hem klimanın özellikleri hem de tercih edilen markanın sağladığı imkanlar iyice bilinmelidir. Bu noktada klima alırken dikkat edilmesi gereken başlıca noktalar: soğutma kapasitesi, klimanın türü, fiyatı, kopresör tipi, verimlilik oranı, akıllı özelliklere sahip olup olmayışı, ses seviyesi, markanın sağladığı imkanlar ve BTU değeridir. Klimalar; pencere tipi klima, duvar tipi split klima ve portatif klima olarak 3 farklı şekilde tercih edilebilir. Salon split taşınabilir olmasına göre tercih edilirliğini artıran modeller arasında yer alır. Salon tipi klima fiyatları 16 bin ila 135 bin aralığında değişir.

En çok tercih edilen klima markaları

Bir firmanın kullanıcılarına sağladığı; ürün çeşitliliği, servis hizmetleri, geniş fiyat aralığı, garanti süreci gibi özellikler satış işlemini etkiler. Bunun yanı sıra marka güvenilirliği de tercih edilme oranını doğrudan etkiyen bir faktördür. Ülkemizde en çok tercih edilen klima markaları: Arçelik klima, Mitsubishi klima, Daikin klima, Vestel klima, Baymak klima, Beko klima, Airfel klima, Samsung klima, Bosch klima ve Demirdöküm klima olarak karşımıza çıkar.

Klima fiyatları

Klima fiyatları ürün özelliklerine ve markalara göre değişiklik gösterir. Son yıllarda enerji sınıfına göre tercih edilen klima sayısı arttı. Buna göre A+++ klima fiyatları kişilerin en fazla merak ettiği klima sınıfları arasında yer aldı. Kişiler Mitsubishi A+++ klima fiyatları, Vestel klima 18000 A++ fiyatları gibi marka ve özellik üzerinden araştırma yapıyor ve karşılaştırmalı olarak ürünü değerlendirme fırsatı buluyor. Fiyatın düşüklüğü de tercih edilirliği direkt olarak etkileyen unsurlardan biri. Pek çok kişi özellikle internetten araştırma yaparken en ucuz klima fiyatları şeklinde araştırmaya başlıyor. Markaların fiyat aralığı şu şekilde kendini gösteriyor:

Arçelik klima fiyatları: 14 bin ila 129 bin TL aralığında

Mitsubishi klima fiyatları: 20 bin ila 95 bin TL aralığında

Vestel klima fiyatları: 14 bin ila 83 bin TL aralığında

Beko klima fiyatları: 13 bin ila 29 bin TL aralığında

Daikin klima fiyatları: 14 bin ila 135 bin TL aralığında

Bosch klima fiyatları: 15 bin ila 119 bin TL aralığında

Demirdöküm klima fiyatları: 14 bin ila 89 bin TL aralığında

Baymak klima fiyatları: 14 bin ila 102 bin TL aralığında

Toshiba klima fiyatları: 24 bin ila 132 bin TL aralığında

LG klima fiyatları: 15 bin ila 127 bin TL aralığında

Gree klima fiyatları: 15 bin ila 33 bin TL aralığında

Samsung klima fiyatları: 15 bin ila 155 bin TL aralığındadır.

İnverter klima nedir?

Yüksek enerji tasarrufu sağlayan inverter klima modelleri; kompresörün hızının ayarlanması için inverter kontrollü kompresör kullanılır. Bu da sürekli aynı seviyede hava üflenmesini sağlar.  Aynı oranda üflenen sıcak ve soğuk hava sayesinde, enerjiden önemli ölçüde tasarruf edilir. İnverter klima fiyatları 11 bin ila 155 bin aralığında değişir.

BTU nedir?

Klimanın işlevini yerine getirebilmesi ve doğru bir şekilde çalışabilmesi için, belli bir miktarda enerji harcaması gerekir. BTU (British Thermal Unit), kullanılan bu enerjinin miktarının bilinmesini sağlar. Klimalar özelliklerine göre 9,000 btu, 12,000 btu, 18,000 btu ve 24.000 btu gibi oranlarda enerji harcayabilir. Bu oranlar klima fiyatlarını da etkiler. Örneğin:

9000 btu klima fiyatları: 12 bin ila 101 bin TL aralığında

12000 btu klima fiyatları: 13 bin ila 120 bin TL aralığında

18000 btu klima fiyatları: 20 bin ila 118 bin TL aralığında. 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.