Kimler kurban kesmekle yükümlüdür? Kimler kurban kesebilir, kimler kesemez?

Yaklaşan Kurban Bayramı 2024, Müslüman toplumda kurban kesimi konusunu gündeme getiriyor. Bu dönemde, kurban kesimi yapmak isteyen veya yapmayı düşünen Müslümanlar, hangi durumlarda kurban kesiminin yapılması gerektiğini öğrenmek için araştırmalar yapıyorlar. Peki, Kimler kurban kesmekle yükümlüdür? Kimler kurban kesebilir, kimler kesemez?

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 14:06
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kimler kurban kesmekle yükümlüdür? Kimler kurban kesebilir, kimler kesemez?

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte, dünya genelinde milyonlarca Müslüman, kurban ibadetini yerine getirmek üzere kurbanlarını kesmeye hazırlanıyor. Ancak, kimlerin kurban kesmekle yükümlü olduğu konusu her zaman merak edilir. Peki, Kimler kurban kesmekle yükümlüdür? Kimler kurban kesebilir, kimler kesemez? Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun açıklamasına göre, hangi durumlarda bir kişinin kurban kesmesi gerektiğine dair önemli bilgiler bulunuyor.

Kimler kurban kesmekle yükümlüdür

KİMLER KURBAN KESMEKLE YÜKÜMLÜDÜR?

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun açıklamasına göre, kurban kesimi, zihinsel ve fiziksel olarak sağlıklı, ergenlik çağına ulaşmış, seferilik durumu olmayan, nisap miktarı mala sahip her Müslümanın yerine getirmesi gereken bir ibadettir. Bu mala sahip olmanın artış niteliğine veya üzerinden bir yıl geçip geçmediğine bakılmaz. Dolayısıyla, temel ihtiyaçlarını ve borçlarını karşılayabilen ve 80,18 gram altın veya eşdeğerinde para veya mal varlığına sahip olan herkesin kurban kesmesi gereklidir.

KİMLER KURBAN KESEMEZ?

Kurban kesmekle yükümlü olmayanlar arasında akıl sağlığı yerinde olmayanlar, ergenlik çağına ulaşmamış kişiler, Müslüman olmayanlar ve kurban kesmeye mali gücü olmayanlar bulunmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.