TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadir Gecesi 2024 yılında ne zaman idrak edilecek? Kadir Gecesi hangi gün?

Ramazan ayının son günleri yaklaşırken, Kadir Gecesi'nin tarihi de merak konusu haline geldi. İslam inancına göre, Kur'an-ı Kerim'in ilk kez indirilmeye başlandığı bu mübarek gece, "Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği" özel bir zaman dilimi olarak kabul edilir. Bu yılın Kadir Gecesi tarihi de merak ediliyor. Peki, 2024 yılındaki Kadir Gecesi ne zaman olacak? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 09:32
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kadir Gecesi 2024 yılında ne zaman idrak edilecek? Kadir Gecesi hangi gün?

Ramazan ayı, Müslümanlara dini duygularla dolu bir atmosferde, ibadet ve maneviyatı yoğunlaştırarak günlük hayatlarını gözden geçirme, yenileme ve zenginleştirme fırsatı sunmaya devam ediyor. Bu mübarek ay içinde yaşananlar arasında, Kadir Gecesi'nin tarihi de insanların merakla beklediği bir konu haline geldi. Peki, 2024 yılındaki Kadir Gecesi ne zaman olacak? İşte, 2024 yılında kutlanacak Kadir Gecesi'nin tarihi...

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olarak nitelendirilen Kadir Gecesi, Ramazan ayının 27. gecesi olan 5 Nisan'da kutlanacak.

kadir gecesi

KADİR GECESİ İLE İLGİLİ...

Kadir Gecesi, İslam inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Peygamber Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı önemli bir gecedir. Bu özel gece, tarihsel olarak Ramazan ayının son günlerinde kutlanır ve Kur'an'da "bin aydan daha hayırlı" olduğu vurgulanmıştır.

Kadir Gecesi, Kur'an'ın 97. suresi olan ve Peygamber Muhammed'in Mekke döneminde inen beş ayetlik Kadir Suresi'nde anlatılmaktadır. Bu surede, Kur'an'ın indirildiği bu özel geceye atıfta bulunulduğu için sureye "Kadir Suresi" adı verilmiştir. "Kadir", "azamet" ve "şeref" anlamlarına gelir.

İslam inancına göre, Allah Kur'an'ı Kadir Gecesi'nde indirdiğini ve bu geceyi bin aydan daha hayırlı kıldığını bildirmiştir. Ayrıca, Bakara Suresi'nin 185. ayetinde de Kur'an'ın Ramazan ayında indirildiği belirtilerek, Kadir Gecesi'nin Ramazan ayının içinde olduğu anlaşılmaktadır.

kadir gecesi

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.