TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener kimdir?

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener hakkında bilgiler merak ediliyor ve arama motorlarında sıklıkla aratılıyor. Biz de sizin için detaylı araştırma yaptık. Peki İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 14:03
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener kimdir?

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in hayatı merak konusu oldu. Biz de sizin için hakkında merak edilen tüm detayları derledik. Peki Mahmut Özgener kimdir? Detayları için haberimize göz atabilirsiniz…

Mahmut Özgener kimdir?

Mahmut Özgener, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin eski Başkan Vekili ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski başkanıdır. İzmir'de 23 Mart 1963 tarihinde doğmuştur.

Ortaokul eğitimini İzmir Saint Joseph Lisesi'nde tamamlayan Mahmut Özgener, lise eğitimini ise İzmir Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Pazarlama Bölümü'nden mezun oldu.

1987 yılından bu yana tütün sektöründe faaliyet gösteren Mahmut Özgener, 1999-2006 yılları arasında Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Ardından 2006 yılında Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkan Vekili olarak görev aldı. Ayrıca 2008 yılına kadar Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekilliği görevini de üstlendi.

mahmut özgener

Mahmut Özgener, İngilizce ve Fransızca dillerini bilmektedir. Evli olan Özgener, 2 çocuk babasıdır. Ayrıca, İzmir'in eski belediye başkanlarından Osman Kibar'ın torunudur. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti başkanı olarak görev yapmaktadır.

Mahmut Özgener, 2004-2006 yılları arasında Türkiye Futbol Federasyonu üyeliğine seçildi. Ayrıca, Altay Spor Kulübü'nde 4 farklı dönemde başkanlık görevini üstlendi. TFF başkanı Hasan Doğan'ın 5 Temmuz 2008'de geçirdiği kalp krizi sonucu vefatıyla, 6 Temmuz 2008'de vekaleten başkanlığa getirildi. Ardından, 19 Ağustos 2008'de resmi olarak TFF başkanı seçildi. Ancak, 14 Haziran 2011'de TFF Başkanlığı için tekrar aday olmayacağını açıkladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.