TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti İzmir Seferihisar Belediye Başkan adayı Erman Çıkar kimdir?

İYİ Parti'nin adayları yerel seçimler için çalışmaşlara devam ediyor. Vatandaşlar adayları araştırıyor. İYİ Parti İzmir Seferihisar Belediye Başkan adayı Erman Çıkar kimdir? Erman Çıkar kaç yaşında ve nereli?

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 16:40
Kaynak: HABER MERKEZİ
İYİ Parti İzmir Seferihisar Belediye Başkan adayı Erman Çıkar kimdir?

İYİ Parti'nin adayları yerel seçimler için çalışmaşlara devam ediyor. Vatandaşlar oylarını en doğru şekilde kullanmak için adayları araştırıyor. İşte İYİ Parti İzmir Seferihisar Belediye Başkan adayı Erman Çıkar kimdir? Erman Çıkar kaç yaşında ve nereli? sorularının yanıtları...

İYİ PARTİ İZMİR SEFERİHİSAR ADAYI KİM?

İYİ Parti Seferihisar Belediye Başkan Adayı Erman Çıkar oldu.

İYİ PARTİ NE ZAMAN KURULDU?

İYİ Parti, 25 Ekim 2017 tarihinde Meral Akşener liderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren bir siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "İYİ Parti" şeklindedir ve simgesi, güneş ve parti isminin Kayı boyu bayrağından esinlenerek yazılmasıdır. TBMM'de 38 milletvekili ile grubu bulunmaktadır ve genel başkanı Meral Akşener'dir.

Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kökenli tanınmış isimler tarafından kurulmuştur. Partinin kurucusu ve genel başkanı Meral Akşener ile ilk genel başkan yardımcısı Koray Rize, parti kurulmadan önce MHP'nin yönetiminde görev almıştır. Parti, 2017 anayasa referandumunda 'Evet' oyu çağrısı ve MHP'nin genel başkanı Devlet Bahçeli'nin yerine başka bir genel başkan getirilmesi için düzenlenen bir kurultayın ardından tanınmış MHP üyeleri arasında yeni parti fikrini ortaya çıkarmıştır.

Siyasi yorumculara göre parti, genel olarak etnik milliyetçiliğe karşı ılımlı sivil milliyetçiliği desteklemektedir. Parti, kendisini siyasi yelpazenin merkezinde olarak tanımlar ve Türkiye'nin Avrupa Birliği ile yakın ilişkilere sahip olduğu olumlu bir gündemi savunur, Türkiye'nin Batı Bloku'nun bir parçası olmaya devam etmesi gerektiğini vurgular. Üçüncü taraf kaynaklar, partiyi siyasi yelpazenin merkez sağında veya sağ kanadında olarak tanımlamıştır.

Özellikle parlamenter sistem ve yargının ve diğer kurumların bütünlüğünü korumasına büyük önem veren İYİ Parti, MHP ve iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetine muhalif olan sağcı seçmenler için "alternatif bir kapı" olarak değerlendirilmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.