TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail vize istiyor mu? İsrail vize işlemleri

1948 yılından bu yana bağımsız bir ülke olarak faaliyetlerini sürdüren İsrail vize istiyor mu? İsrail vize başvurusu işlemleri. İsrail vizesi nasıl alınır? İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
İsrail vize istiyor mu? İsrail vize işlemleri

Türkiye’den İsrail’e seyahat etmek isteyen kişilerin en fazla merak ettiği konulardan biri, “İsrail vize istiyor mu?” sorusu olarak kendini gösteriyor. Bir ülkeye giriş çıkış işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi ve orada konaklama yapılabilmesi için, yapılacak olan yolculuktan önce vizeye dair tüm prosedürlerin yerine getirilmesi gerekir. İsrail vize işlemleri ve İsrail vize başvurusu hakkında merak edilen tüm hususları, haberimizin devamında sizin için derledik.

Pasaport tipine göre gereken İsrail vizesi

Türkiye ve İsrail arasında seyahat edecek olan kişilerin, her iki ülkeye yapacakları giriş, çıkış ve konaklama işlemleri için vize almış olmaları gerekir. Türk vatandaşı olan bir kişi İsrail sınırları içerisinde yer alan herhangi bir bölgeye yapacağı yolculuklar için mutlaka İsrail vizesi almalıdır. Ancak bu noktada sahip olunan Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) pasaport türüne göre “İsrail vize istiyor mu?” sorusuna farklı yanıtlar verilmektedir. Bu noktada eğer bir Türk vatandaşı Umuma Mahsus (bordo) Pasaport hamili ise, İsrail vizesi almak durumundadır. Ancak eğer sahip olunan pasaport tipi Hizmet (gri), Hususi (yeşil) ve Diplomatik (siyah) pasaportlardan herhangi biri ise, 3 aya kadar İsrail vizesi almaya gerek bulunmamaktadır. Bu pasaportlardan herhangi birinin sahibi olan Türk vatandaşları, 90 gün boyunca İsrail vize işlemlerinden muaf tutulur.

İsrail vize başvurusu nasıl yapılır?

İsrail’e seyahat edecek Türk vatandaşları sahip olunan pasaport türüne göre vize alıp alınmayacağını öğrenebilir. Eğer ki pasaport tipi İsrail vizesi için muafiyet sağlamıyorsa, ülkeye giriş için mutlaka gerekli vize işlemlerinin önceden yapılması gerekir. Bu noktada da en fazla merak edilen konuların başında, İsrail vize başvurusu gelir. İsrail vize başvurusu yapabilmek için istenen belirli evraklar bulunur. İsrail vizesi için başvuru yapmaya gitmeden önce bu evraklar mutlaka eksiksiz olarak hazırlanmalıdır. Buna göre İsrail vize başvurusu yapacak olan bir kişi, şahsen İsrail Konsolosluğu’nda bulunmak zorunda değildir. Söz konusu konsolosluğun yönlendirdiği vize merkezlerinden herhangi birinden İsrail vize başvurusu yapabilir. İsrail vizesi alacak kişilerin öncelikle hangi vize türüne başvuracağını seçmesi gerekir. İsrail vize çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:

B/2 Ziyaretçi Vizesi
B/1 Çalışma Vizesi
A/2 Öğrenci Vizesi
A/1 Geçici Konaklama Vizesi
A/3 Din Adamı Vizesi
A/4 Vizesi
Göç Vizesi

İsrail vize başvurusu için istenen standart belgeler şu şekildedir:
Minimum 6 ay daha geçerlilik süresi bulunan bir pasaport
5x5 boyutunda biyometrik fotoğraf (Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olmalı)
İsrail vize başvurusu formu
Nüfus cüzdanı fotokopisi

İsrail vize başvurusu için istenen ekstra belgeler ise şunlardır:
Sahip olunan mal var ise tapunun fotokopisi ve diğer mülkiyet belirten belgeler
Banka hesap cüzdanı
İçerisinde minimum 5 bin TL bakiye bulunan banka hesap dökümü

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Vize başvurusu yaparken dikkat etmeniz gerekenler

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.