TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İSG sınavı nedir? İşte 2024 İSG/1 sınavı başvuru tarihi

İş güvenliği alanında son derece önemli bir sınav olan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı’nın başvuru tarihi belli oldu. iSG/1 olarak adlandırılan bu sınav hakkındaki bilgiler, adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. İSG sınavı nedir? İşte İSG/1 sınavı ile ilgili detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 11:41
Kaynak: HABER MERKEZİ
İSG sınavı nedir? İşte 2024 İSG/1 sınavı başvuru tarihi

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) alanında yapılan bir sınav olan ve bu sınavın beş sertifika alanından ilki olan İSG/1 sınavına ilişkin detaylar belli oldu. Adayların büyük bir dikkatle takip ettiği sürece ilişkin bilgiler, internet üzerinden açıklandı. Bu kapsamda İSG sınavı nedir sorusu başlıca olarak sorulurken, İSG/1 sınavının yapılacak olduğu tarih ile başvuru sürecine ilişkin bilgiler de kamuoyu ile paylaşıldı. İSG/1 sınavı hakkındaki bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

İSG/1 sınavı

İSG sınavı nedir?

İSG sınavı, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) alanında yapılan bir sınavdır. Bu sınavlar, işyerlerinde çalışanların ve işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgi ve becerilerini ölçmeyi amaçlar. İSG sınavları; iş sağlığı ve güvenliği yasaları, risk yönetimi, iş kazalarının önlenmesi, iş güvenliği kültürü, acil durum planları gibi konuları içerebilir. İş sağlığı ve güvenliği alanında çalışmak isteyenler veya bu alanda görev yapan profesyoneller, belirli bir yeterlilik seviyesine ulaşabilmek için bu tür sınavlara girerler. Bu sınavlar, işyerlerinde daha güvenli çalışma ortamları oluşturmak ve iş kazalarını önlemek için önemli bir araç olarak kabul edilir. İSG sınavları, ülke veya bölgeye göre farklılık gösterebilir ve çeşitli seviyelerde düzenlenebilir.

İSG/1 sınavı ne demek?

İSG/1 sınavı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı’dır.

2024 İSG/1 sınavı ne zaman yapılacak?

2024 İSG/1 sınavı tarihi belli oldu. Buna göre 2024 İSG/1 sınavı 5 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.

İSG/1 sınavı

2024 İSG/1 sınavı başvurusu nasıl yapılır?

İSG/1 sınavı başvuru yapmak isteyen adaylar, başvurularını ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) başvuru merkezlerine bireysel olarak yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet sitesi üzerinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulaması aracılığıyla da gerçekleştirebilirler.

2024 İSG/1 sınavı son başvuru tarihi ne zaman?

5 Mayıs 2024 Pazar günü yapılacak olan İSG/1 sınavı son başvuru tarihi 27 Mart 2024’tür.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.