TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İçmeye doyamayacağınız 5 yöresel çay

Farklı lezzetlerde hazırladıkları çayları ile ön plana çıkan 5 ülkenin, içmeye doyamayacağınız 5 yöresel çayını birlikte inceleyelim.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2023 05:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İçmeye doyamayacağınız 5 yöresel çay

Her ülke, tüketim kültürünü kendi alışkanlıkları doğrultusunda geliştirir. Bulunulan ülkede yetişen mahsullere göre şekillenen yiyecek ve içecek alışkanları, her kültürde benzerlikler ve farklılıklar gösterir. Dünyanın dört bir tarafında yaygın olarak tüketilen içeceklerden biri de çay olarak kendini gösterir. Söz konusu çay olduğunda da kültüre göre damak tadı değişiklik gösterir. İçmeye doyamayacağınız 5 yöresel çayı, haberimizin devamında sizin için listeledik.

5 ülke 5 yöresel çay

Dünyada en çok tüketilen içeceklerden biri olan çay, bazı ülkelerle özdeşleşmiş durumdadır. Sizler için çaylarıyla ünlü 5 ülkeyi inceledik. Bu ülkelerin popüler çaylarına birlikte göz atalım.

yerba mate

5. Yerba Mate, Arjantin

Arjantin’de sıklıkla tüketilen Yerba Mate isimli çay, yerba isimli yaprakların kurutulması ile elde ediliyor. Bir yeşil çay türü olan bu çay; kurutulmuş ve küçük parçalara ayrılmış Yerba Mate’in kaynamış suyla buluşması sonucu demlenmesiyle hazırlanır. İsteğe göre içerisine çubuk tacın da koyulabilir.

sütlü inci çayı

4. Sütlü İnci Çayı, Tayvan

Yaygın olarak “Bubble Tea” ismiyle de anılan Sütlü İnci Çayı, Tayvan’ın geleneksel çayıdır. İsteğe göre sıcak ve soğuk olarak servis edilebilir. İçerisinde şeker şurubu ve tapyoka incisi bulunan bu çay, süt ilave edilerek tüketilir.

masala çayı

3. Masala, Hindistan

Çay tüketiminin oldukça fazla olduğu ülkelerden biri olarak karşımıza çıkan Hindistan’da Masala isimli çay oldukça popüler. Manda sütü kullanılarak hazırlanan bu çay, karışık baharatlı çay anlamı taşıyor. Sıcak olarak tüketilen Masala’nın içerisinde; çubuk tarçın, kakule, karanfil, karabiber, zencefil, siyah çay ve su yer alıyor. İsteyen bu karışıma ek olarak şeker ya da bal da ekleyebiliyor.

oolong çayı

2. Oolong Çayı, Çin

Sindirim sistemine ve mideye fayda sağladığı bilinen Oolong Çayı, yeşil çay ve siyah çay karışımı bir çay çeşidi olarak kendini gösterir. Camellia sinensis adı verilen bitkilerin yapraklarının olgun kısımları kullanılarak hazırlanır. Yaprakların oksidasyona uğratılması sonucu ilk başta yeşil çay benzeri bir çay olarak karşımıza çıkan Oolong Çayı, aroma tipine göre lezzet olarak siyah çaya daha yakındır.

nane aromalı çay

1. Nane Aromalı Çay, Fas

Oldukça geniş bir çay kültürü olan Fas, Nane Aromalı Çayı ile ünlüdür. Fas misafirperverliğinin bir göstergesi olarak misafirlere sunulan bu çay, çeşitli renklerdeki küçük bardaklarda servis edilir. 

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kış çayına rağbet arttı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.