TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatayspor teknik direktörü Volkan Demirel kimdir? Volkan Demirel Hataylı mı?

Futbolcu Volkan Demirel hakkında bilgiler merak edildi. Hem futbol kariyeri hem de özel hayatı ile dikkatleri üzerine çeken Volkan Demirel hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Peki Volkan Demirel kimdir? Detaylar için haberimize göz atın...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 14:16
Kaynak: HABER MERKEZİ
Hatayspor teknik direktörü Volkan Demirel kimdir? Volkan Demirel Hataylı mı?

Son günlerde gündemde olan isimlerden biri de eski kaleci Volkan Demirel'dir. Kariyeri boyunca birçok maçta forma giymiş ve sadece başarılarıyla değil, aynı zamanda özel hayatıyla da dikkat çekmiştir. Volkan Demirel'in eşi de bir sporcu olduğu bilinmektedir. Peki, Volkan Demirel kimdir, kaç yaşında, nereli ? Hangi takımlarda forma giymiştir? İşte detaylar...

Volkan Demirel kimdir?

Volkan Demirel, 27 Ekim 1981'de İstanbul'da doğmuştur. Kaleci pozisyonunda oynamış olan eski milli futbolcu, futbol yorumcusu ve teknik direktördür. Süper Lig takımlarından Hatayspor'un teknik direktörlüğünü yapmaktadır.

Volkan Demirel, futbol kariyerine 2000 yılında Kartalspor'da başladı. Ardından 2002 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe'de beş Süper Lig, iki Türkiye Kupası ve üç Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı. 2004 yılından itibaren Türkiye milli futbol takımının formasını giydi ve 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele etti. 2 Eylül 2019 tarihinde futbolu bırakan Demirel, 2021 yılına kadar Fenerbahçe'de yardımcı antrenör olarak görev yaptı. Aralık 2021'de Fatih Karagümrük takımında teknik direktörlük görevine başladı ve 2022'de ayrıldı. 19 Eylül 2022 tarihinde Hatayspor'un teknik direktörü olarak göreve başladı.

volkan demirel

Volkan Demirel'in kökeni, babasının Artvin'in Şavşat ilçesinden Gürcü, annesinin ise Rize'nin Ardeşen ilçesinden Laz asıllı olduğu bilinmektedir. Kalecilik kariyerine ortaokul takımında başlayan Volkan, ilk başta genellikle orta saha mevkiinde oynamaktaydı. Ancak takımın kalecisinin ayrılması üzerine kaleye geçti. Okul takımında başarılı performans sergileyen Volkan, daha sonra Kartalspor'a transfer oldu. Kartalspor'da ilk resmi maçına 24 Eylül 2000 tarihinde çıkan Volkan Demirel, bu maçta kalesinde 2 gol görmüş ve maç 2-2 sona ermiştir. Kartalspor'da Servet ve Egemen gibi milli futbolcularla birlikte forma giyen Volkan, bu takımda toplam 51 maçta görev aldıktan sonra 2002-2003 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer oldu.

volkan demirel 2

Volkan Demirel Fenerbahçe'de kaç yıl oynadı?

Kartalspor'dan 2002 yılında transfer edilen Volkan Demirel, 2019'a kadar aralıksız 17 sezon boyunca Fenerbahçe'nin kalesini başarıyla korudu. 523 resmi maçta Fenerbahçe formasıyla görev alan Demirel, bu süre zarfında 5 lig şampiyonluğu, 3 TFF Süper Kupa ve 2 Türkiye Kupası kazandı.

Volkan Demirel Hataylı mı?

Volkan Demirel bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada:

"Getirdiğim oyuncu sayısı bu sene 18. Bana inanarak geldi herkes, kendimi onların yerine koydum ve dedim ki bu kadar insan sana güvenerek geldi bırakıp gidemezsin. Babam Artvin, annem Rizeli ama benim bir yanım Hataylı, her zaman da öyle kalacak." İfadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.