TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hastanelere ambulans şoförü alımı yapılacak! En az lise mezunu olması yeterli!

Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamaya göre; hastanelerde istihdam edilmek üzere ambulans şoförü kadrosunda yaklaşık 1000 kişilik personel alımı yapılacak. Personel alım şartlarına ilişkin detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 19:42
Kaynak: HABER MERKEZİ
Hastanelere ambulans şoförü alımı yapılacak! En az lise mezunu olması yeterli!

Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu son dakika açıklamalarına göre; en az lise mezunu olması belirlenen 1000 personel alımına ilişkin detaylar belli oldu. Hastanelerde ambulans şoförü olarak çalışmak isteyen kişiler başvuru detaylarına ulaşmak ve kontenjan durumuyla ilgili bilgi almak için araştırmalar yapmaya devam ediyor.

Hastanelere yapılacak olan 1000 personel alımında kontenjan durumu nedir?

Hastanelere yapılacak olan 1000 personel alımında kontenjan durumu nedir?

Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelerde istihdam edilmek üzere 1000 personel alımına ilişkin detaylar belli oldu. Kontenjan detayları belirtilen personel alımında; Destek personeli (Şoför) olarak; 600 kişinin, Sağlık Teknisyeni (İlk ve Acil Yardım) personeli olarak da 400 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

1000 personel alımına başvurmak için gereken şartlar

1000 personel alımına başvurmak için gereken şartlar

Sağlık Bakanlığı 1000 personel alımı için belirlemiş olduğu şartları şu şekilde:

- Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih etmiş olan adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasıyla birlikte aynı Kanunun 48 inci maddesi ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda belirtilmiş olan tüm şartları taşımaları gerekmektedir.

- Yine bu kılavuzda bulunmakta olan sözleşmeli pozisyonlara başvuracak adaylarda Türk Vatandaşı olması şartı aranmaktadır. Uyruğu KKTC ve/veya 2527 sayılı Kanun kapsamında bulunan adaylarda, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesinin gerektirdiği şekilde mavi kart sahibi olan ve mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı bulunan adayların ve yabancı uyruklu adayların yapacağı tercihler kabul edilmeyecektir.

- 7315 sayılı olan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gerektirdiği üzere yapılacak olan arşiv araştırması sonucuna bakılarak atama işlemi yapılacaktır.

- Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı almakta olan ve 65 yaşını doldurmuş olan kişiler göreve alınmayacaktır.

- Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun bulunmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun gerekçelerini taşımayan, belirtilen nitelikleri taşıdığı halde talep edilen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve alınmayacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.