TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazi maaşını kimler alabilir? Gazi maaşı ne kadar?    

Gazilere tanınan haklar ve gazi maaşları merak konusu oldu. Arama motorlarında sık sık gazi maaşının ne kadar olduğu aratılıyor. Peki gazi maaşı ne kadar? Sizler için detaylı araştırdık. Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 15:51
Kaynak: HABER MERKEZİ
Gazi maaşını kimler alabilir? Gazi maaşı ne kadar?    

Gazi maaşı hakkında bilgiler merak ediliyor ve arama motorlarında sıklıkla araştırma konusu oluyor. Biz de sizin için gazilerin haklarını, kimlerin gazi maaşı alabileceğini ve gazi maaşı hakkında merak edilen diğer konuları derledik. İşte merak edilen tüm detaylar…

Gazi maaşı ne kadar?    

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, tüm Muharip Gazilere yapılacak aylık ödemelerde değişikliğe gitti. Artık bu ödemeler, 30 günlük net asgari ücret tutarı esas alınarak yapılacak ve aylıklar, asgari ücretin net tutarından düşük olamayacak. Bakanlık, bu düzenleme kapsamındaki vatandaşların 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren oluşan aylık farklarını 7 Nisan 2023'ten itibaren hesaplarına yatıracağını duyurdu.

Bakanlık, sosyal devlet anlayışı çerçevesinde, toplumun her kesimini enflasyonun olumsuz etkilerine karşı koruma amacıyla çeşitli iyileştirmeler yapıyor. Bu çerçevede, İstiklal Madalyası verilmiş, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı'nda görev almış Muharip Gaziler ile Sivas Kongresi'nde seçilen Temsil Heyeti üyeleri, TBMM Birinci Dönem üyeleri ve Türk vatanına üstün hizmetleriyle öne çıkmış vatandaşların aylıkları, 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren 30 günlük net asgari ücret seviyesine yükseltildi.

1 Nisan 2023 tarihinden itibaren, Muharip Gazilerin sosyal güvencelerine bakılmaksızın hak sahiplerinin çalışıp çalışmadığına veya gelir/aylık alıp almadığına göre oluşan aylık farklılıkları giderilerek, aylıkların 30 günlük net asgari ücret seviyesine yükseltilmesi sağlandı.

gazi maaşı

Kapsamdaki gaziler ile dul eşlerine ödenen gazi maaşları, net asgari ücret esas alınarak hesaplanacak.

Bu düzenlemeyle, 2023 yılı Mart ayı itibarıyla ek ödeme dahil olarak 2.961 TL aylık alan gazilerin aylıkları 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren ek ödeme dahil 8.847 TL'ye yükseltilecek. Aynı şekilde, hayatını kaybeden gazilerin dul eşlerine yüzde 75 oranı esas alınarak ödenen aylık ise 2.220 TL'den 6.635 TL'ye yükseltilecek.

Gazi maaşını kimler alabilir?

İstiklal Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekâtı'na fiilen katılanlara aylık bağlanmaktadır. Gösterge sisteminden bağlanan bu aylıklar, ilgililerin zorunlu sigortalılığı gerektirecek çalışmalarının bulunmaması veya kurumdan aylık gelir almaması şartı ile, 16 yaşından büyük işçiler için belirlenmiş asgari ücretin net tutarı esas alınarak yükseltilmektedir.

gazi maaşı 2

Kıbrıs gazisi maaşı ne kadar?     

Kıbrıs gazisi maaşı ortalama olarak 8 bin 847 TL olarak bilinmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.