TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fenerbahçe'nin başarılı ismi Joshua King kimdir? Joshua King ne kadar maaş alıyor?

Fenerbahçe’nin başarılı futbolcusu Joshua King’in hayatı merak konusu oldu. Biz de sizin için hayatı ve kariyerine dair merak edilenleri araştırdık. Peki Joshua King kimdir ve ne kadar maaş alıyor? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 16:04
Kaynak: HABER MERKEZİ
Fenerbahçe'nin başarılı ismi Joshua King kimdir? Joshua King ne kadar maaş alıyor?

Norveç asıllı başarılı futbolcu Joshua King hakkında pek çok bilgi merak ediliyor ve arama motorlarında aratılıyor. Biz de sizin için kendisine dair detayları derledik. Peki Joshua King kimdir ve ne kadar maaş alıyor? İşte merak edilen tüm detaylar…

Joshua King kimdir?

Gambiyalı bir babanın ve Norveçli bir annenin çocuğu olan King, Oslo'nun Romsås banliyösünde büyüdü. Futbol kariyerine yerel kulüp Romsås IL'de başladı ve 15 yaşındayken Vålerenga'ya transfer oldu. Vålerenga'da oynarken, birkaç kez İngiliz ekibi Manchester United'ın antrenmanlarına katıldı, ancak UEFA kuralları nedeniyle 16 yaşına kadar kulüple sözleşme imzalaması engellendi. Ayrıca Chelsea, Sunderland ve Ipswich Town'dan deneme teklifleri aldı, ancak Manchester United'a olan bağlılığı nedeniyle bunları reddetti.

Joshua King, 16 yaşına bastığında, yani Ocak 2008'de, Manchester United ile sözleşme imzaladı. 29 Mart 2008'de, 18 yaş altı takımının Sunderland'e karşı aldığı 5-1'lik yenilgide ilk kez sahaya çıktı. O sezon ligde sadece bir maça daha çıktı ve Mayıs 2008'de Blue Stars Gençlik Kupası'nda beş kez yedek kulübesinde yer aldı. Sonraki sezon Manchester United'ın 17 yaş altı takımında başladı ve 2008 Süt Kupası'nı kazanırken dört maçta dört gol attı. Daha sonra 2008-09 Premier Akademi Ligi sezonunun başında iki maçta oynadı ve Ekim 2008'de yaşadığı sakatlık nedeniyle Ocak 2009'a kadar sahalardan uzak kaldı.

joshua king

2009-10 sezonunun başında, King, Bolton Wanderers'a karşı 1-0 kazanılan Lancashire Senior Cup finalinde Zoran Tošić'in yerine oyuna girdi. Sonrasında, sezonun ilk üç lig maçında yedek kulübesinde yer aldı ve 23 Eylül 2009'da Wolverhampton Wanderers ile oynanan Lig Kupası üçüncü tur maçında 81. dakikada Danny Welbeck'in yerine oyuna girdi. Bu maçta, King'in iki gol fırsatı olmasına rağmen, maç 1-0 sonuçlandı ve United dördüncü tura yükseldi. Barnsley ile oynanan dördüncü tur maçında yine yedek kulübesinde yer aldı, ancak sahaya çıkmadı. Geri kalan sezon boyunca, 18 yaş altı takımının önemli bir parçası oldu ve altı gol atarak takımın 2009-10 Premier Akademi Ligi C Grubunu kazanmasına yardımcı oldu. Ancak, play-off yarı finalinde Arsenal ile eşleşen takımı, maç 1-1 berabere sonuçlandıktan sonra penaltı vuruşlarıyla elendi. King, penaltıyı gole çevirmesine rağmen, Arsenal maçı 5-3 kazandı.

joshua king 2

28 Mayıs 2015'te Blackburn'den gelen yeni kontrat teklifini reddeden King, Premier Lig'deki ilk sezonu öncesinde AFC Bournemouth'a transfer oldu. İmza atma nedenleri olarak teknik direktör Eddie Howe'un ahlaki değerlerini ve üst liglerde düzenli olarak forma giyme fırsatını gösterdi. Bournemouth formasıyla ilk maçına 8 Ağustos'ta Aston Villa'ya karşı evlerinde aldıkları 0-1'lik yenilgiyle çıktı. King'in Cherries formasıyla ilk golü 21 Kasım'da Swansea City ile 2-2 berabere kaldıkları maçta geldi. 12 Aralık'ta Bournemouth'un Dean Court'ta eski kulübü Manchester United'ı 2-1 yendiği maçta köşe vuruşundan galibiyet golünü attı. Sezonu Bournemouth'un en golcü oyuncusu olarak tamamlayan King, tüm müsabakalarda yedi kez gol attı, bunların altısı Premier Lig'de geldi.

joshua king

Joshua King, 13 Temmuz 2022 tarihinde Süper Lig takımlarından Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Bu transfer, Fenerbahçe'nin kadrosunu güçlendirmek için attığı önemli adımlardan biri olarak değerlendirildi.

Joshua King ne kadar maaş alıyor?

Joshua King’in maaşı hakkında net bir bilgi bulunmamakta.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.