TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski asker ve avukat Levent Göktaş kimdir?

Ozan lakabıyla tanınan eski asker ve avukat Levent Göktaş kimdir, neden tutuklandı? İşte Levent Göktaş hakkında merak edilenler…

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 11:01
Kaynak: HABER MERKEZİ
Eski asker ve avukat Levent Göktaş kimdir?

Askeri kimliğiyle tanınan ve emekli olmasının ardından avukat olarak görev almaya başlayan Levent Göktaş, meslek hayatı boyunca katıldığı operasyonlarla ülke çapında tanındı. Ergenekon Soruşturması kapsamında yargılanan ve hapis cezası alan Levent Göktaş kimdir? Levent Göktaş hakkındaki bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Levent Göktaş kimdir?

Mustafa Levent Göktaş, 8 Haziran 1959 tarihinde Çerkes kökenli bir ailenin oğlu olarak, Tokat’ın Erbaa isimli ilçesinde dünyaya geldi. Bir Türk askeri ve avukat olarak çeşitli alanlarda faaliyet gösterdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde hizmet verdiği dönemde, özellikle PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılması ve Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesi gibi önemli operasyonlarda görev aldı. Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde Muharebe Arama Kurtarma Alayı'nda çeşitli kritik görevlerde bulunan Göktaş, bu görevlerdeki başarıları ile üstün cesaret ve feragat madalyaları aldı. Levent Göktaş, 2004 yılında askerlikten emekli oldu. Emekliliğin ardından avukatlık yapmaya başladı.

Levent Göktaş olayı nedir?

Levent Göktaş, 2009 yılında Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklandı ve silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasıyla yargılandı. Suçlamaları reddetmesine rağmen 2013 yılında görülen Ergenekon Davası’nda hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı sonrasında, 2014 yılında tahliye edildi. Daha sonra yapılan temyiz incelemesinde, mahkeme kararı bozuldu. 2022 yılında Hablemitoğlu cinayeti soruşturması kapsamında tekrar gözaltına alınan Levent Göktaş, Bulgaristan'da yakalandı ve Türkiye'ye iade edildi. Bu süreçte hakkındaki suçlamalarla ilgili olarak yargılanmaya başlandı.

Levent Göktaş kaç dil biliyor?

Levent Göktaş Rusça, İngilizce, Arapça ve Kürtçe dillerini bilmektedir.

Levent Göktaş kaç yaşında?

1959 yılında dünyaya gelen Levent Göktaş, 64 yaşındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.