TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli maaşı 10.000-15.000 TL arası olana ek zam! 14 milyon emekli için flaş zam hamlesi

Emeklilere 15 bin TL'ye kadar zam yapılacak! Tüm detaylar haberimizde.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2024 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2024 17:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
Emekli maaşı 10.000-15.000 TL arası olana ek zam! 14 milyon emekli için flaş zam hamlesi

Emeklileri sevinçten uçuracak haberler! Bu tutarlarda zam yapılması bekleniyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİLERE 15 BİN TL’YE KADAR ZAM

Emekli vatandaşların maddi sıkıntıları günden güne artarken Temmuz ayında maaşlara yapılacak zam oranları merakla bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Temmuz ayında enflasyon oranlarına göre emekli maaşlarına zam yapılacağını ve asgari ücrette bir zam planı olmadığını açıkladı. Emekli vatandaşlar için yürürlüğe girecek destek paketinin detaylarının da 15-20 gün içinde netleşerek kamuoyu ile paylaşılacağı açıklandı. Paket içinde emekli vatandaşların ekonomik, sağlık ve sosyal durumlarını iyileştirecek maddeler yer alacak. 

emekli

EMEKLİLERE YENİ ZAM ORANLARI

Yeni sene zam döneminde emekli maaşlarına yüzde 49.25 oranında zam yapıldı. Temmuz ayında da emekli maaşlarına aynı oranlarda zam yapılması bekleniyor. Senenin ilk üç ayında enflasyon yüzde 15 olarak açıklandı. Temmuz ayında senenin 6 aylık enflasyon oranlarına göre zam yapılacak ve refah payı da maaşlara eklenecek. Pandemi sürecinde başlayan seyyanen zam dönemiyle en düşük emekli maaşları bu zam döneminde 10 bin TL’ye yükseltildi. Temmuz ayında ise en düşük emekli maaşının 13-14 bin TL aralığına yükseltilmesi bekleniyor. Temmuz ayında kararlaştırılacak emekli zam oranları heyecanla beklenirken yeni zam tutarlarının 3 Temmuz tarihinde 16 milyon emekliyle paylaşılacağı öğrenildi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.