TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira kimdir? Shakira kaç yaşında?

Ünü tüm dünyaya yayılmış Kolombiyalı şarkıcı Shakira hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Gerard Pique ile biten ilişkisinden mesleğine kadar pek çok konuda hayatı merak konusu olan ve arama motorlarında sıklıkla araştırılan Shakira kimdir? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 09:54
Kaynak: HABER MERKEZİ
Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira kimdir? Shakira kaç yaşında?

Dünyaca ünlü Kolombiyalı şarkıcı ve dansçı Shakira hakkında bir çok bilgi merak ediliyor ve arama motorlarında sıklıkla araştırılıyor. Dünya çapında sıklıkla gündem olan ve her hareketi ile merak konusu olan Shakira'nın hayatına dair merak edilenleri sizler için derledik. Peki Shakira kimdir? İşte bütün merak edilenleri ile Shakira...

Shakira kimdir?

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, 2 Şubat 1977'de Kolombiya'nın Barranquilla şehrinde doğmuş, 16 Grammy Ödülü sahibi ünlü bir şarkıcı, söz yazarı, dansçı ve oyuncudur. Latin pop ve Latin rock müzik türlerindeki büyük patlamaların yaşandığı 90'lı yılların sonlarından itibaren önemli bir figürdür. Özellikle yarı Arap, yarı Latin figür danslarıyla tanınır ve bu danslarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanmıştır. Aynı zamanda besteci olarak da çalışan Shakira, 3 Grammy Ödülü, 13 Latin Grammy Ödülü ve 14 Billboard Latin Müzik Ödülü kazanmıştır. Sony Müzik İspanya'ya göre, Shakira'nın albümleri sadece Amerika'da 20 milyondan fazla olmak üzere dünya genelinde toplamda 120 milyonun üzerinde satış yapmıştır.

Shakira'nın tekli satışları da hesaba katıldığında, toplam kayıt satışları 300 milyonu aşmış durumdadır. Kendisi aynı zamanda 300 milyon dolarlık net serveti ile dünyanın en zengin Latin pop şarkıcıları arasında yer almaktadır. Kolombiya kökenli sanatçı, en çok satan Kolombiyalı sanatçı unvanına sahiptir. "Hips Don't Lie" adlı tekli, günümüze kadar 19 milyon kopya satarak son 10 yılın en çok satan tekli olarak kayıtlara geçmiştir. Ayrıca, 2010 yılında seslendirdiği Dünya Kupası şarkısı "Waka Waka", 18 milyon kopya satarak dünya kupası tarihinin en çok satan şarkısı olmuştur. Şarkının klibi YouTube'da 3 milyardan fazla izlenmiştir. Shakira, Amerika, Avustralya ve İngiltere'de 1 numaraya yükselen tek Güney Amerikalı sanatçı unvanına sahiptir.

Shakira, Kolombiya'da faaliyet gösteren Pies Descalzos adlı bir sivil toplum örgütünün kurucusu ve onursal başkanıdır. Müzik kariyerine ilginç bir detayla başlayan Shakira, sadece 4 yaşında ilk bestesini yapmıştır. İspanyolca ana dili olmasının yanı sıra, akıcı bir şekilde İngilizce, Portekizce ve Fransızca konuşabilmekte; ayrıca İtalyanca ve Arapça dillerini de konuşabilmektedir. 2011 yılında, Harvard Üniversitesi tarafından Yılın Sanatçısı seçilmiştir. Son olarak, Shakira, Hollywood Walk of Fame'de (Şöhretler Kaldırımı) yıldız sahibi oldu ve burada yıldızı olan ilk Kolombiyalı unvanını kazandı.

Shakira kiminle evlendi?

Shakira, 2011'in başından 2022'ye kadar İspanyol futbolcu Gerard Pique ile bir ilişki içerisindeydi. İkilinin tanışması, 2010 FIFA Dünya Kupası'nın resmi şarkısı olan "Waka Waka (This Time for Africa)" adlı single'ın müzik videosunda birlikte yer almalarıyla gerçekleşti. Çiftin birlikte iki çocuğu bulunmaktadır. Ancak çift, 2022'de ayrılma kararı almıştır.

Shakira'nın ilk çocuğu Milan Mebarak Piqué, 22 Ocak 2013'te doğmuştur. İkinci çocuğu Sasha Mebarak Piqué ise 29 Ocak 2015'te dünyaya gelmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.