TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya çapında bilinen Taç markası kime ait? Taç yerli mi?

Taç markası kime ait? Taç markasının tarihçesi Taç’ın ne kadar mağazası var? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2024 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2024 14:29
Kaynak: HABER MERKEZİ
Dünya çapında bilinen Taç markası kime ait? Taç yerli mi?

Ev tekstili alanında faaliyet gösteren Taç markası kimin? Dünya çapında önemli bir marka bilinirliğine sahip olan ve hem kalitesi hem de ürün çeşitliliği ile birçok insanın favori gösterdiği Taç, pek çok farklı noktada tüketiciler ile buluşuyor. Taç markasının kuruluş tarihçesi ve marka hakkında diğer merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Taç markası kime ait?

Taç markası Zorlu Ailesi’ne ait olan bir markadır.

Taç yerli mi?

Yerli bir marka olan Taç’ın temelleri Denizli iline bağlı Babadağ’da atıldı.

Taç markası ne zaman kuruldu?

Zorlu Ailesi’ne ait olan ev dekorasyon ürünleri, 1974 yılında Taç markası adı altında birleştirildi.

Taç markasının tarihçesi

1974 yılında Taç markası adı altında toplanan Zorlu Ailesi’nin ev dekorasyon ürünleri, birkaç sene yalnızca iç piyasada satışa sunuldu. Kalitesi ve tarzı ile pek çok kişinin dikkatini çeken Taç ürünleri, kısa sürede milyonlarca insan tarafından tanındı. İç piyasada satıldığı yıllarda Zorluteks Teksil tesislerinin açılması ile kapasitesini ciddi oranda artıran Taç ürünleri, ihracat yapmaya uygun miktara ulaştı. 1997 yılı itibari ile dış piyasaya da açılan Taç, Avrupa’nın önde gelen markaları ile hem kapasite hem de teknolojik açıdan rekabet edebilir hale geldi. Kaliteli dokusu ve geniş ürün çeşitliliği ile dünya çapında kullanım oranını artırmayı başardı. 1970’li yıllardan bu yana ev tekstili üzerine çalışmalarda bulunan Taç; inovatif ürünler geliştirerek, kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştırmayı hedefledi. Bu doğrultuda dünyadaki en son moda trendlerini yakından takip etti ve söz konusu trendleri iç pazara taşıdı. Böylelikle Türkiye’de bulunan vatandaşların ev tekstili alanında dünyadaki yeniliklere kolayca ulaşabilmesini sağladı.

Taç’ın ne kadar mağazası var?

Zorlu Tekstil Grubu’nun en büyük markası olma özelliği gösteren Taç, Türkiye’de 500’e yakın konsept mağazaya sahiptir. Bununla birlikte 1800’den fazla satış noktası bulunan Taç, dünyada tam 36 adet ülkede müşterilerine hizmet vermektedir. Yurtdışında 110 mağaza ve 750 satış noktası ile tüketicilerle buluşmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.