Donald Sutherland kimdir? Donald Sutherland neden öldü?

"Açlık Oyunları" filminde "Başkan Snow" rolüyle tanınan Kanadalı aktör Donald Sutherland, hayatını kaybetti. Donald Sutherland kimdir? Donald Sutherland neden öldü? Sutherland'ın rol aldığı filmler...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 16:28
Kaynak: HABER MERKEZİ
Donald Sutherland kimdir? Donald Sutherland neden öldü?

Kanadalı ünlü oyuncu Donald Sutherland, "Açlık Oyunları" film serisindeki performansıyla tanınan ve 88 yaşında hayatını kaybeden bir sanatçı olarak anıldı. Ölüm haberi, kendisi gibi oyuncu olan oğlu Kiefer Sutherland tarafından duyuruldu. Peki, Donald Sutherland kimdir? Donald Sutherland neden öldü?

Donald Sutherland kimdir?

Donald McNichol Sutherland, Kanadalı bir aktördü ve 17 Temmuz 1935 ile 20 Haziran 2024 tarihleri arasında yaşadı. Sutherland, hem mühendislik hem de drama alanlarında yükseköğrenim gördü. Kanada'nın en üretken, çok yönlü ve saygın oyuncularından biri olarak kabul edilir ve Oscar adaylığı olmayan en iyi oyuncular arasında gösterilir.

Donald Sutherland

Oyunculuğuna Cephede Eğlence (1970), Çılgın Savaşçılar (1970), Fahişe (1971), Karanlığın Gölgesi (1973), 1900 (1976) ve Sıradan İnsanlar (1980) gibi dönemin başarılı filmleriyle damgasını vuran Sutherland, kariyerinin sonraki dönemlerinde özellikle karakter rolleriyle öne çıktı. Son yıllarda ise Açlık Oyunları film serisindeki performansıyla geniş kitlelerce tanındı. Ayrıca, ünlü oyuncu Kiefer Sutherland'ın babasıdır.

Donald Sutherland neden öldü?

Donald Sutherland, 88 yaşında uzun süredir mücadele ettiği hastalık sonucunda 20 Haziran 2024'te Miami'de hayatını kaybetti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.