TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dilencilerin ilginç zulası: Parayı Ramazan pidesine sakladı

Samsun'da zabıta tarafından gerçekleştirilen operasyonda suçüstü yakalanan dilencilerin, elde ettikleri paraları balık poşetine ve Ramazan pidesine sakladıkları tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 16:40
Kaynak: İHA
Dilencilerin ilginç zulası: Parayı Ramazan pidesine sakladı

Yağmurlu ve soğuk havalarda duygusal manipülasyon yöntemlerini kullanarak daha fazla para toplamak amacıyla küçük yaştaki çocukları da dilenmeye getiren dilenciler, yetkililerin operasyonuyla suçüstü yakalandı. Araçlara bindirilen dilenciler, Dilenci Toplama Merkezi'ne götürüldü. Yapılan üst aramalarında, bazı dilencilerin üzerinden az miktarda para çıkarken, bazılarının paraları bir poşet içerisine (500 TL) ve Ramazan pidesinin içine (300 TL) sakladığı tespit edildi. Üst aramasında bulunan paralara el konulurken, dilencilere idari para cezası uygulandı. Bu operasyonla dilencilik faaliyetlerine karşı mücadele edilirken, vatandaşların da bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları sağlanmış oldu.

Alışılagelmişin dışında bir yöntem

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Dilenci Mücadele Amiri Kurtuluş Lafçı, halkın huzur ve refahının korunması ve insanların duygularının sömürülmemesi için düzenli aralıklarla operasyonlar düzenlendiğini belirtti. Lafçı, şunları söyledi: “Samsun genelinde sorumluluk alanlarımızda denetimlerimiz sıklıkla devam ediyor. Özellikle Ramazan ayında sayısı artan dilencilerden tespit edilenlere Kabahatler Kanunu’na göre cezai yaptırım uygulanıyor. Ayrıca dilencilikten elde ettikleri gelirlere de el konularak kamu yararına geçiriliyor. Vatandaşlarımıza önerim, dilencilerin bu işi meslek olarak yaptıklarını unutmamalarıdır. Bunlar her gün planlı bir şekilde dilenerek kendilerine meslek haline getiren kişilerdir. Dilenciler paraları saç tokalarının içine, et ve balıkların içerisine, vatandaşların verdikleri gıda ürünlerinin içerisine, ekmek ve pidelerin içerisine saklayabiliyor.”

Dilencilik yoluyla vatandaşları kandırdıkları tespit edilen kişilere Kabahatler Kanunu’na göre 977’şer TL idari para cezası uygulanıyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.