TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cilde sağladığı faydalar saymakla bitmeyen kabak lifi nasıl kullanılır? Kabak lifi selülite iyi gelir mi?

Kabak lifi faydaları nelerdir? Kabak lifi kesesi. Kabak lifi nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 16:34
Kaynak: HABER MERKEZİ
Cilde sağladığı faydalar saymakla bitmeyen kabak lifi nasıl kullanılır? Kabak lifi selülite iyi gelir mi?

Vücut sağlığı ve cilt güzellliği alanlarında yapılan işlemler ile kullanılan ürünlere karşı duyulan talep, her geçen gün artış gösteriyor. Bu durum da güzellik ürünlerine dair yapılan araştırmaların da artmasına neden oluyor. Cilt sağlığına oldukça iyi gelen ürünlerin başında, kabak lifi kesesi geliyor. Pek çok insanın evinde düzenli olarak kullandığı kabak lifi hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Kabak lifi faydaları nelerdir?

Son yıllarda hem popülaritesini hem de kullanım oranını büyük ölçüde artırmayı başaran kabak lifinin, vücut için pek çok faydası bulunmaktadır. Kabak lifinin en bilinen faydaları şu şekilde sıralanabilir:
Cildin yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlar.
Yeni hücre üretimini artırır.
Kan dolaşımını hızlandırır.
Selülit oluşumunu engeller.
Siyah noktaların azalmasına yardımcı olur.
Sivilce bulunan bölgenin iyileşmesini kolaylaştırır.
Batık kıl sorununun çözülmesine katkı sağlar.
Ciltteki kiri temizler.
Cilt yüzeyinden makyaj kalıntılarını arındırır.
Cilt lekelerini giderir.
Yara izlerinin görünümü azaltır.

Kabak lifi nasıl kullanılır?

Vücut sağlığı ve cilt güzelliği için son derece faydalı ürünlerden biri olan kabak lifi, tipik bir kese ile aynı şekilde kullanılır. Kuru haldeyken son derece sert bir yüzeye sahip olan kabak lifini kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Bu noktada özellikle cildin tahriş olmaması ve hasar almaması için, kabak lifini ıslatarak kullanmak gerekir. Kullanmadan önce bir süre suda bekletilen kabak lifi, suyun etkisiyle yumuşar. Yumuşayan kabak lifi, ciltte herhangi bir tahrişe yol açmayacağı için rahatlıkla kullanılabilir. Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus kabak lifi kesesi ile vücudunuzu keselerken, bu işlemi uzun tutmamanız gerektiğidir. Kısa sürede ve mümkün olan en nazik biçimde keseleme işlemi yapılmalıdır. Son olarak kabak lifi ile vücut keselenirken, isteğe göre sabun ya da duş jeli de kullanılabilir.

Kabak lifi selülite iyi gelir mi?

Vücudun kabak lifi ile keselenmesi, özellikle bacak bölgesine yoğunlaşan selülitlerin giderilmesine yardımcı olur. Kabak lifi vücuda masaj etkisi yaratırken, adeta bir peeling işlevi de görür. Bu sayede gözeneklerin açılmasına ve cildin daha yüksek oranda oksijen emmesini sağlar. Nefes alan cilt, daha canlı bir görünüm kazanır.

Kabak lifi kesesi yüze kullanılır mı?

Kabak lifi ile yeni tanışan ya da yeni kullanmaya başlayan kişilerin en fazla merak ettiği soruların başında, kabak lifi kesesi yüze kullanılır mı sorusu gelir. Vücuttaki lekelerin, sivilce ve yara izlerinin giderilmesine yardımcı olan kabak lifi kesesi, yüz bölgesine de uygulanabilir. Burada önemli olan, yüz ve vücut için kullanılan kabak lifinin ayrı olması gerektiğidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.