TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Chery, yeni Tiggo 9 PHEV modelini tanıttı: Chery Tiggo 9 PHEV özellikleri neler? Chery Tiggo 9 PHEV Türkiye’ye gelecek mi?

Çinli otomobil devlerinden Chery, otomobil tutkunlarını heyecanlandıran bir haber ile geldi. Chery, yeni plug-in hibrit model, Tiggo 9 PHEV isimli aracını halkın beğenisine sundu. Peki Chery Tiggo 9 PHEV özellikleri neler? Chery Tiggo 9 PHEV’in Türkiye’de satışı olacak mı?

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2024 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2024 12:06
Kaynak: HABER MERKEZİ
Chery, yeni Tiggo 9 PHEV modelini tanıttı: Chery Tiggo 9 PHEV özellikleri neler? Chery Tiggo 9 PHEV Türkiye’ye gelecek mi?

Dünyanın önde gelen otomotiv firmalarından Chery, Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı (Auto China 2024) kapsamında "yeni enerji, yeni çevre, yeni çağ" teması altında tanıttığı yeni Tiggo 9 PHEV modeli ile dikkatleri üzerine çekti. Önde gelen teknolojileri bünyesinde barındıran bu plug-in hibrit araç, otomobil tutkunlarının ilgisini çekmeyi başardı. Otomobil tutkunlarını heyecanlandıran Chery Tiggo 9 PHEV’in özellikleri neler? Chery Tiggo 9 PHEV Türkiye’ye gelecek mi?

CHERY TİGGO 9 PHEV ÖZELLİKLERİ NELER?

Chery'nin sevilen Tiggo ailesinin yeni üyesi olan Tiggo 9 PHEV, dinamik dış hatlara ve sekizgen ızgaralı bir tasarıma sahip. Önceki model Tiggo 8 Pro'ya kıyasla daha büyük olan araç, 481 cm uzunluğunda, 192,5 cm genişliğinde ve 174,1 cm yüksekliğindedir. Tiggo 9 PHEV'in içinde, 15,6 inç boyutunda HD ekran bulunmaktadır.

Chery Tiggo 9 PHEV Özellikleri:

chery tiggo9

Tiggo 9 PHEV, 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli bir motor ve 165 kW (221 HP) gücünde ek bir elektrik motorundan oluşan Süper hibrit DHT sistemi ile 175 kW (235 HP) güç ve 385 Nm tork üretir, yüksek bir sürüş deneyimi sunar. Aracın WLTC normlarına göre 100 kilometre başına sadece 5.2 litre yakıt tüketimi vardır ve 1400 kilometreye kadar bir menzile ulaşabilir.

Tiggo 9 PHEV, 2024'ün dördüncü çeyreğinde içten yanmalı motorlu versiyonlarıyla birlikte piyasaya sürülecek. Otomobil dünyasında büyük ilgi gören aracın ülkemizde satılma olasılığı yüksektir. Zira 2023'te duyurulan Chery Tiggo 8 Pro, tanıtıldıktan birkaç ay sonra Türkiye pazarına sunulmuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.