TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CEO Ne İş Yapar? CEO Maaşı Ne Kadar? 

Türkçede yönetim kurulu başkanı olarak adlandırılan CEO ile ilgili kavramlar merak konusu oldu. CEO kelimesinin anlamı, açılımı ve CEO maaşları arama motorlarında sık sık araştırılıyor. Biz de sizin için detayları derledik. Peki CEO maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 16:25
Kaynak: HABER MERKEZİ
CEO Ne İş Yapar? CEO Maaşı Ne Kadar? 

İş hayatı ile ilgili bir kavram olan CEO kelimesinin anlamı, açılımı ve aldıkları maaşlar merak ediliyor ve arama motorlarında sık sık araştırılıyor. Biz de sizin için CEO maaşlarını ve merak edilen diğer detayları derledik. Peki CEO ne kadar maaş alır? İşte merak edilen tüm detaylar…

CEO, genellikle yönetim kurulu başkanı olarak da adlandırılır. Bir şirketin stratejik ve operasyonel kararlarının sorumluluğunu üstlenir ve çalışanlarının performansını yönetir. Ayrıca, şirketin vizyonunu ve misyonunu gerçekleştirmek için gerekli adımları atmaktan sorumludur.

CEO Maaşı Ne Kadar? 

Büyük holdinglerin CEO'larının yıllık gelirleri genellikle ortalama 1-1.5 milyon TL seviyesindedir, bazen bu rakam büyük holdinglerde 5 milyon TL'ye kadar çıkabilir. Mercer'in 2023 Ücret ve Yan Haklar Araştırması'na göre, Türkiye'deki CEO maaşları genellikle ortalama 99 bin ile 400 bin TL arasında değişmektedir.

ceo maaşı

Türkiye’de CEO maaşları

CEO pozisyonunda çalışan kişilerin maaşı, deneyim süresi, çalıştıkları firma ve yaptıkları işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişkenlik gösterir. Genellikle, CEO maaşı yaklaşık olarak ortalama 126.200 TL civarındadır.

CEO açılımı nedir?

CEO açılımı Chief Executive Officer şeklindedir. Bu ifadedeki kelimelerin anlamları ise şu şekildedir:

Chief: Şef, baş

Executive: Yönetici, yönetim

Officer: İdare etmek, komuta etmek

ceo maaşı 2

CEO ne iş yapar?

CEO, genellikle Yönetim Kurulu veya benzer yetkili bir kurul tarafından atanarak göreve getirilir. Görevleri, şirketin büyüklüğüne ve yapısına bağlı olarak çeşitlilik gösterebilir. CEO, şirket içindeki tüm değişiklikleri yönetmekle, Yönetim Kurulu'na liderlik etmekle ve çalışanlarla ilgili süreçleri yönetmekle sorumludur. Ayrıca, şirketin günlük operasyonlarını idare ederken, çalışanların verimliliğini artırmak için motive edici adımlar atar. Reklam, finans, insan kaynakları, hukuk gibi alanlarda alınacak kritik kararların yetkisi ve sorumluluğu CEO'ya aittir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.