Bruce Willis kimdir ve hastalığı nedir? Bruce Willis'in son durumu ne?

Amerikalı sinema oyuncusu ve müzisyen Bruce Willis hakkında bir çok bilgi merak ediliyor ve arama motorlarında aratılıyor. Biz de sizin için kendisi hakkında merak edilen tüm detayları derledik. Peki Bruce Willis kimdir ve hastalığı nedir? Bruce Willis’in son durumu ne? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 13:53
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bruce Willis kimdir ve hastalığı nedir? Bruce Willis'in son durumu ne?

Emmy ve Altın Küre ödüllü Amerikalı emekli sinema oyuncusu Bruce Willis’in hayatı merak konusu oldu. Biz de sizin için kendisine dair merak edilenleri ve hastalığını araştırdık. Peki Bruce Willis kimdir ve hastalığı nedir? İşte detaylar…

19 Mart 1955 tarihinde doğan Walter Bruce Willis, Emmy ve Altın Küre ödüllü Amerikalı emekli sinema oyuncusu ve müzisyendir. Filmleri dünya genelinde 3,05 milyar dolar gişe yapmıştır.

Willis, Amerikalı bir baba ve Alman bir annenin çocuğu olarak Almanya'nın Idar-Oberstein kentinde doğmuş, çocukluk yıllarını New Jersey'de geçirmiş ve daha sonra New York'a yerleşmiştir. Babası Almanya'da görev yaparken Bruce Almanya'da dünyaya gelmiştir. Dört çocuğun en büyüğüdür.

Bruce Willis, "Moonlighting" (Mavi Ay) (1985-1989) adlı televizyon dizisindeki David Addison rolüyle tanınmıştır.

30 Mart 2022'de Willis'in kızı Rumer, kendisine afazi teşhisi konulduktan sonra oyunculuğu bıraktığını açıkladı. Emekli olduğu sırada Willis, 2022 ve 2023 yıllarında gösterime girmeyi bekleyen on bir filmi tamamlamıştı.

bruce willis

Bruce Willis kimdir?

Walter Bruce Willis, 19 Mart 1955'te o zamanlar Batı Almanya'nın Idar-Oberstein kentinde doğdu. Annesi Marlene Almandı ve Kassel kökenliydi. Babası David Willis, Almanya'da görev yapmış bir Amerikan askeriydi. Willis'in küçük bir kız kardeşi Florence ve Robert ile David adında iki erkek kardeşi bulunmaktadır. Babası 1957 yılında ordudan terhis olduktan sonra ailesini Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Carneys Point, New Jersey'e taşıdı. Annesi bir bankada çalışırken, babası kaynakçı, usta tamirci ve fabrika işçisi olarak çalışmıştır.

Willis, kekeleyerek konuşmasına rağmen Penns Grove Lisesi'ne devam etti. Okul arkadaşları tarafından "Buck-Buck" lakabı takıldı. Drama kulübüne katılmasıyla sahnede oynamanın kekemeliğini azalttığını fark etti ve sonunda öğrenci konseyi başkanı seçildi.

1973 yılında liseden mezun olan Willis, Salem Nükleer Santrali'nde güvenlik görevlisi olarak çalıştı ve New Jersey, Deepwater'daki DuPont Chambers Works fabrikasında işçi taşıyarak servis şoförlüğü yaptı. Daha sonra özel dedektiflik yaptıktan sonra, oyunculuğa yöneldi. Montclair Eyalet Üniversitesi Drama Programı'na kaydoldu ve burada Cat on a Hot Tin Roof adlı yapımda rol aldı. 1977 yılında okulu bırakarak New York'a taşındı. 1980'lerin başında Hell's Kitchen semtinde yaşarken Manhattan'daki sanat barı Kamikaze'de barmenlik yaparak geçimini sağladı.

bruce willis 2

1987 yılında evlendiği Amerikalı oyuncu Demi Moore'dan 2000 yılında boşanan Willis, üç çocuk babasıdır. 21 Mart 2009 tarihinde Emma Heming ile evlenmiştir.

31 Mart 2022 tarihinde ailesi, Willis'in hesabından Afazi teşhisi konulduğunu ve sinema kariyerini noktaladığını belirten bir gönderi paylaştı. Altın Ahududu Ödülleri, tıbbi bir durumdan etkilenen birine ödül vermenin uygun olmadığını belirterek Willis'in adaylığını geri çekti. Willis, emekli olduğu zaman 2022 ve 2023 yıllarında gösterime girmesi planlanan on bir filmi tamamlamıştı.

Bruce Willis hastalığı ne?

Bruce Willis'e beynin bazı bölgelerinde işlev bozukluğu sonucu 'afazi' (söz yitimi) teşhisi konuldu. Bu durum konuşma, konuşulanı anlama ve okuma-yazma gibi becerileri etkiliyor. Hastalığı nedeniyle oyunculuğu bırakan ve bir süredir kameralardan uzak yaşayan Bruce Willis'ten yeni bir haber geldi. Usta aktörün hastalığı frontotemporal demans olarak güncellenmiş durumda.

Bruce Willis’in son hali

2 yıl önce kendisine frontotemporal demans teşhisi konulan usta aktör Bruce Willis’in son hali sevenlerini ve ailesini üzüyor. Bruce Willis’in hafızası her geçen gün zayıflıyor ve hastalığı ilerlemeye devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.