TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beşiktaş’lı Jackson Muleka kimdir? Jackson Muleka ne kadar maaş alıyor?

Başarılı futbolcu Jackson Muleka’nın hayatı futbolseverler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Jackson Muleka’nın kariyerine dair tüm detayları sizler için derledik. Peki Jackson Muleka kimdir ve ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 17:05
Kaynak: HABER MERKEZİ
Beşiktaş’lı Jackson Muleka kimdir? Jackson Muleka ne kadar maaş alıyor?

Beşiktaş’ta forma giyen Jackson Muleka hakkında bilgiler merak edildi. Biz de sizin için Jackson Muleka’ya dair merak edilen tüm detayları derledik. Peki Jackson Muleka kimdir ve ne kadar maaş alıyor? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

Jackson Muleka kimdir?

Jackson Muleka Kyanvubu, 4 Ekim 1999'da doğan Kongolu milli futbolcudur. Forvet pozisyonunda oynamaktadır ve Süper Lig takımlarından Beşiktaş'ta forma giymekte.

6 Eylül 2020'de Belçika'nın Pro League takımlarından Standard Liège'e transfer olan Jackson Muleka Kyanvubu, bu takımla tüm kulvarlarda 54 maça çıktı ve 15 gol, 4 asistlik performans sergiledi.

jackson muleka

8 Şubat 2022'de 2021-22 sezonu devre arasında Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'ya sezon sonuna kadar kiralandı. Kasımpaşa formasıyla yarım sezonda 14 maça çıkan Jackson Muleka Kyanvubu, 12 gol atıp 5 asist yaparak etkileyici bir performans sergiledi. Bu performansıyla Beşiktaş'ın dikkatini çekti.

7 Temmuz 2022 tarihinde Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Beşiktaş, Standard Liège kulübüne 3 milyon 350 bin Avro transfer bedeli ödedi. Muleka'ya ise 2022-23 sezonundan itibaren beş sezon boyunca her sezon için 1 milyon Avro ödeyecek.

jackson muleka 2

Beşiktaş formasıyla ilk maçına, 6 Ağustos 2022'de Kayserispor'u 1-0 yendikleri maçta çıktı. Bu maçta sol kanatta görev aldı. İlk golünü ise 21 Ağustos 2022'de Fatih Karagümrük'ü 4-1 yendikleri maçta attı. Ertesi hafta Sivasspor'u 3-1 yendikleri maçta ise takımının iki golünü atarak galibiyeti getirdi. Beşinci haftada MKE Ankaragücü'nü mağlup ettikleri olaylı maçta ise takımının ilk golünü kaydetti. Böylelikle ligdeki ilk dört maçında, kanatta oynamasına rağmen dört gol atarak, lige iyi bir başlangıç yaptı. Ancak sonrasında ligde gol atamadı. Sezonun ortasında teknik direktör Valérien Ismaël'in görevinden ayrılmasıyla yerine Şenol Güneş geldi. Güneş, basın toplantısında Muleka'dan umutlu olduğunu ve eski öğrencisi Cédric Bakambu'dan daha güçlü bulduğunu ifade etti. Ancak, 18 Nisan 2023 tarihinde Georges-Kévin N'Koudou ile birlikte kadrodışı bırakıldı.

Sezon boyunca genellikle sağ ve sol kanatta görev alan Muleka, tüm kulvarlarda 32 maça çıktı ve 6 gol, 1 asistlik performans sergiledi.

jackson muleka 3

8 Şubat 2024 tarihinde Türkiye Kupası son 16 turunda oynanan maçta, Beşiktaş, Antalyaspor'u 2-1 mağlup etti. Bu karşılaşmada Muleka, takımının iki golünü kaydetti.

Muleka, Kongo DC Millî Takımı ile ilk maçına 13 Ekim 2019 tarihinde Fildişi Sahili'ne karşı oynanan hazırlık maçında çıktı. İlk golünü ise 22 Eylül 2019'da 2020 Afrika Uluslar Şampiyonası elemeleri maçında Orta Afrika Cumhuriyeti'ne atmıştır.

Jackson Muleka ne kadar maaş alıyor?

Yıllık olarak 1.1 milyon Euro garanti ücretin yanı sıra maç başına 5 bin Euro ücret alacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.