TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bekçi ne kadar maaş alıyor? İşte 2024 bekçi maaşı

Ülkemizin güvenliği için önemli bir rol üstlenen bekçilerin maaşlarına dair merak edilen detaylar gün yüzüne çıktı. 2024 yılında bekçilerin maaşlarına yapılacak olan zam oranlarıyla ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. Peki, bekçi ne kadar maaş alıyor? İşte 2024 bekçi maaşı...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 17:11
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bekçi ne kadar maaş alıyor? İşte 2024 bekçi maaşı

Ülkemizin güvenliği için önemli bir rol üstlenen bekçilerin maaşlarına dair merak edilen detaylar gün yüzüne çıktı. 2024 yılında bekçilerin maaşlarına yapılacak olan zam oranlarıyla ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. Bekçilerin maaşlarının ne kadar olduğu ve gelecek zam oranlarıyla ilgili detaylar, kamuoyunun dikkatini çekti. Bekçilerin üstlendiği önemli görevlerin yanı sıra, maaşlarındaki değişimler de gündemdeki yerini koruyor. Peki, bekçi ne kadar maaş alıyor? İşte bekçi maaşlarıyla ilgili 2024 yılına dair tüm detaylar haberimizde...

Bekçi ne kadar maaş alıyor?

Ülkemizin güvenliği için gece gündüz demeden fedakarca çalışan bekçiler, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde önemli bir rol üstlenmektedir. Mahalle ve çarşı bekçiliği gibi kritik görevleri yerine getirerek halkın huzur ve güvenliğini sağlayan bekçilerin maaşlarına dair merak edilenler gündemdeki yerini koruyor. 2024 yılında bekçi maaşlarına yapılacak olan zam oranları da bu bağlamda büyük önem taşıyor. Bekçilerin fedakarca yerine getirdiği görevlerin yanı sıra, maaşlarında yapılacak olan değişimler de bekleniyor. İşte bekçi maaşlarıyla ilgili 2024 yılına dair merak edilenler ve beklenen zam oranlarıyla ilgili detaylar haberimizin devamında...

2024 bekçi maaşı

2024 yılında bekçi maaşları, 2023 yılında uygulanan zam oranlarına göre belirlenecek. Geçen yıl memur ve memur emeklilerine %29,25 oranında zam yapıldı. Bu orana göre, 2023 yılının sonunda ortalama 24 bin TL olan bekçi maaşı, 2024 yılının başında 31 bin TL'ye çıkacak. Ancak bu rakam, en düşük bekçi maaşı olarak kabul edilecek. Evli ve çocuklu bekçilerin maaşları ise 32 bin TL ile 34 bin TL arasında değişecek. Lise ve üniversite mezunu bekçilerin maaşları ise 33 bin TL ile 36 bin TL arasında olacak.

Bekçi kaç gün çalışır?

Bekçilerin çalışma saatleri, genellikle görev yaptıkları yerin ihtiyaçlarına ve güvenlik gereksinimlerine bağlı olarak belirlenir. Ancak, çoğu bekçi genellikle gece saatlerinde daha yoğun bir şekilde çalışır. Bu, bekçilerin asli görevlerinden biri olan geceleyin huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla doğrudan ilgilidir.

Yönetmeliklere göre, çarşı ve mahalle bekçilerinin haftalık çalışma süresi 40 saattir.

İstanbul'da bekçi çalışma saatleri

İstanbul'da, çarşı ve mahalle bekçilerinin çalışma saatleri ve sistemleri belirli ilçelere göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak, 19:00 ile 07:00 saatleri arasında 12/36 çalışma sistemi uygulanmaktadır. Ancak, bazı ilçelerde polis sayısının yetersiz olması nedeniyle bu sistem her ilçede uygulanmamaktadır. Bu ilçelerdeki çarşı ve mahalle bekçileri ise 6 + 1 çalışma düzenine tabi tutulmaktadır.

Bu çalışma düzenine göre, bekçiler haftada 6 gün boyunca 12 saat çalışmakta ve ardından bir gün izin yapmaktadırlar. Bu sayede sürekli bir nöbet sistemi sağlanarak ilgili bölgelerin güvenliği sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu düzenlemeler, İstanbul'un farklı ilçelerindeki güvenlik ihtiyaçlarına ve polis kaynaklarının dağılımına bağlı olarak yapılmaktadır.

İzmir'de bekçi çalışma saatleri

İzmir'de, çarşı ve mahalle bekçilerinin çalışma düzeni İstanbul'daki gibi değil, farklı bir şekilde organize edilmiştir. İzmir'deki çarşı ve mahalle bekçileri genellikle 6 gün boyunca 12 saatlik mesai yapmakta ve haftada bir gün izin kullanmaktadırlar. Bu izin genellikle hafta içine denk gelmektedir.

Bu çalışma düzeni, bekçilerin sürekli bir nöbet sistemi içinde olmalarını sağlayarak İzmir'in çeşitli bölgelerindeki güvenliği sağlamaya yöneliktir. İzmir'deki çarşı ve mahalle bekçilerinin mesai ve tatil düzeni, İstanbul'daki gibi 12/36 sistemine göre değil, haftada 6 gün çalışma ve haftada bir gün tatil şeklinde organize edilmiştir. Bu düzenlemeler, İzmir'in güvenlik ihtiyaçları ve kaynak dağılımı göz önünde bulundurularak yapılmaktadır.

Nasıl bekçi olunur?

Emniyet Genel Müdürlüğü, bekçi olmak isteyen adayların belirli şartları taşıması gerektiğini duyurdu. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, en az ilkokul mezunu olma, 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olma, askerlikle ilişiğinin olmaması, sağlık durumunun bekçilik yapmaya elverişli olması, herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olma, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu olması, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarını başarıyla geçme gibi şartlar aranmaktadır.

Bekçi olmak isteyenlerin, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanları takip etmeleri ve başvuru sürecini takip etmeleri önemlidir. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, yazılı, sözlü ve uygulamalı sınavlara tabi tutulacaklardır. Sınavları başarıyla geçen adaylar, bekçi olarak göreve başlayabileceklerdir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.