TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram tatili için araç kiralarken bunlara dikkat edin!

Bayram tatiline kısa bir süre kala tatile gidecek vatandaşlar kiralık araçlara yoğun ilgili gösterirken, uzmanlar kiralama sürecine ve dolandırıcılara karşı uyarılarda bulunuyor

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2023 06:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bayram tatili için araç kiralarken bunlara dikkat edin!

KEMAL ÖZKURT

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bayramda rahat bir şekilde yolculuk etmek isteyen vatandaşlar kiralık araçlara yoğun ilgili gösteriyor. Bu yoğunluğu fırsat bilen dolandırıcılar konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, aynı zamanda araç firmalarının araç kiralama esnasında yaptığı sözleşme sahteciliğine karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor. Araç kiralamada dikkat edilmesi gereken hususları sizler için haberimizde derledik.

SÖZLEŞME

ARAÇ KİRALARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Araç kiralamak isteyen vatandaşlar öncelikle bilindik şirketlerden araç kiralamaları tavsiye ediliyor. İnternet üzerinde ilan veren kişilerden kiralanan araçların hem sigortasız olması hem de sahte olma ihtimali araç kiralamak isteyene vatandaşları zor duruma sokabilir. Bunun yanında şirketlerden kiralanan araçların cezalı, arama ve herhangi bir suça karışmış olma ihtimalleri de göz önünde bulundurulduğunda bu durum çok risklidir. Sahte araç kiralama siteleri konusunda da uyarılarda bulunan uzmanlar, güvenilir sitelerin geniş bir araç portföyü sunması gerektiğini, kullanıcı yorumlarına bakılmasını ve site içerisinde firmanın 'finansal risk' raporunun bulunmasının gerektiğini belirtiyor. 

KİRALAMA YAPMADAN ÖNCE ARACI MUTLAKA KONTROL EDİN

KİRALAMA YAPMADAN ÖNCE ARACI MUTLAKA KONTROL EDİN

Araç kiralaması yapılmadan önce özellikle dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise aracın genel durumudur. Hasarlar, çizikler veya mekanik sorunlar olup olmadığını kontrol etmek için bir görevliyle birlikte aracı inceleyin. Çünkü kiraladığın otomobilin bazı yerlerinde ufak tefek hasarlar olabilir ve bu durumda da aracı teslim ederken senden hasarlar hakkında ek ücret talep edilebilir. Eğer araçla ilgili herhangi bir sorun gözlemlersen, kiralama şirketinden bu sorunların giderilmesini isteyebilir veya herhangi bir sorunu olmayan başka bir kiralık araba talep edebilirsin.

ARAÇ KİRALAMA

SÖZLEŞME VE SİGORTA OYUNU

Araç kiralarken genel durumunu inceledikten sonra yapılması gereken bir diğer inceleme ise sigorta ve sözleşme üstünde olmalıdır. Sigortası yatırılmamış veya yenilenmemiş araçlar olası bir kaza durumunda yüksek ücretler ödemene neden olabilir. Ayrıca aracın daha önce almış olduğu cezalar da yeni kullanıcılara yansıtılabildiği için dikkat edilmelidir. Öte yandan, araç kiralama firmasıyla yapılan sözleşmenin de dikkatlice okunması gerekmektedir. Çünkü burada ehliyet yaş sınırı, yakıt politikası, araç teslim günü gibi konular firmalara göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu maddeler okunmadan sözleşme imzalandığı takdirde araç teslimi sırasında kiralayan vatandaşların firmalara itiraz hakkı bulunmamaktadır. Teslim sırasında ek ücretlerle karşılaşmamak için sözleşmeler dikkatlice kontrol edilmelidir.

Son olarak bayram günü kiraladığı araçlarda olası arızalara karşı mağduriyet yaşamak istemeyen vatandaşların araç kiraladıkları firmaların ulaşılabilir müşteri hizmet numarasını kesinlikle istemelidirler. Bunun yanında kiralık araç firmasının hangi il ve ilçelerde acentelerinin bulunduğuna da dikkat etmelidirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.