TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barış çiçeği nedir? Barış çiçeği anlamı nedir?

Barış lilyesi olarak da bilinen barış çiçeği, uzlaşmayı ve barışı sembolize eder. Beyaz rengi ve güzel görünümüyle Barış çiçeği nedir? Barış çiçeği anlamı nedir? Barış çiçeği evde nereye konur? Barış çiçeğiyle ilgili merak ettiğiniz detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2024 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2024 16:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Barış çiçeği nedir? Barış çiçeği anlamı nedir?

Latince ismi olan Spathiphyllum, Türkçe’de barış ve huzur anlamlarına gelmektedir. İsmine binaen barışı temsil eden barış çiçeği; özür dilemek, barışmak için adım atmak ve tekrar bir araya gelme niyetini belli etmek için hediye edilen ve verilen bir çiçektir. Aynı zamanda beyaz renkli çiçekleriyle, saflık, masumiyet, huzur ve duruluk anlamlarına da gelir. İç mekanlarda bakılan barış çiçeği; formaldehit, ksilen, benzen, sigara dumanı gibi zararlı maddelere karşın havayı filtrelemede etkilidir. Güzel kokusuyla ve filtreleme özelliğiyle ortamı olumlu yönde etkiler. Barış çiçeği anlamı nedir? Barış çiçeği evde nereye konur? Barış çiçeği bakımı nasıldır? Barış çiçeği nelerden hoşlanır? Barış çiçeği hakkında merak edilen soruların cevapları haberin devamında…

Barış çiçeği evde nereye konur?


Bir iç mekân çiçeği olan Barış çiçeği, evin doğrudan güneş almayan ama aydınlık olan bir bölgesine konulmalıdır. Her çiçek gibi Barış çiçeğinin de yapısına uygun bir bakım şekli vardır. Barış çiçeğinin sağlıklı büyüyebilmesi için doğru bir sıcaklıkta olması ve yeteri kadar sulanması gerekmektedir.

Barış çiçeği bakımı nasıldır? Barış çiçeği nelerden hoşlanır?


Mevsimlik çiçeklerden olan barış çiçeği, iç mekanlarda yetiştirilmeye uygundur. Işığa ihtiyaç duysa da doğrudan güneşe maruz kalmamalı aydınlık veya yarı gölgeli bir ortamda bakılmalıdır. Ev ortamında barış çiçeği, mümkün olduğunca 10 ila 28 derece aralığında bir sıcaklıkta tutulmalıdır. Diğer çiçekler gibi suya ihtiyacı olan barış çiçeğinin sulama aralıkları mevsimlere göre değişiklik göstermektedir. Kış aylarında haftada 1 veya 2 kez suya ihtiyaç duyan barış çiçeğinin, ilkbahardan sonbahara kadar haftada 2 kere sulanması yeterlidir. Toprağın nemine bağlı olarak ve yaz sıcaklarında toprağın daha hızlı kurumasından dolayı daha sık sulanmaya ihtiyaç duyar. Yılda 2 kez güneşsiz ve susuz bırakmak, barış çiçeğinin dinlenmesini sağlar. İlkbaharda çiçekleri solduktan sonra 1 ya da 2 ay, sonbahar çiçeklerinin solmasından sonra da 1 ay, barış çiçeğinin dinlenme dönemleridir. Barış çiçeği, dinlendirildikten sonra, oda sıcaklığında suyla sulanmalıdır. Musluk suyu kullanımında suyu 2 gün bekletmek, çiçeğin daha iyi beslenmesine yardımcı olur.
Genellikle ilkbahar ve yaz aylarında çiçeklenen barış çiçeği bazen sonbahar aylarında da çiçek açar. Beyaz renge sahip çiçekleri zamanla yeşil renge bürünmektedir. 
 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.