Balıklı Göl nerede? İşte çokça merak edilen balıklı göl hikayesi…

Dilden dile dolanan hikayeleri ile daha önce çokça duyduğumuz Balıklı Göl’ün geçmişi ve tarihi merak konusu haline gelmiştir. Sizler için; “Balıklı Göl nerede ve Balıklı Göl hikayesi nedir?” sorularını cevapladık. Detaylar haberimizde!

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 15:39
Kaynak: HABER MERKEZİ
Balıklı Göl nerede? İşte çokça merak edilen balıklı göl hikayesi…

Yaşadığımız coğrafya tarihi eser bakımından oldukça zengin bir ülkedir. Bu tarihi eserlerden biri de Balıklı Göl’dür.  Her yıl binlerce turist Balıklı Göl’ü gezmek için ülkemizi ziyaret ediyor. Peki Balıklı Göl nerede, Balıklı Göl hikayesi nedir? Balıklı Göl hakkında merak edilen her şeyi sizler için araştırdık. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BALIKLI GÖL NEREDE?


Balıklı Göl, Şanlıurfa ilimizin, Eyyübiye ilçesinde yer almaktadır. Bu göl oldukça efsanevi hikayelere sahiptir. Balıklı göl hikayesi esasında şöyle bilinir;

İslamiyet'te önemli bir yere sahip olan Balıklı Göl, İbrahim Peygamber döneminde meydana geldiği ileri sürülen bir olayın gerçekleştiği bölgeyi ifade etmektedir. Bu dönemde yaygın inanışlardan biri de putperestliktir. İbrahim peygamber ise putperestlikten uzaklaştıran, dine çağıran ve doğru yola girmeye davet eden bir peygamberdi.  Bu yüzden Nemrut tarafından atalarının inancına karşı bir engel olarak görülmekteydi. Nemrut, İbrahim Peygamberi kendince cezalandırmak istemiş ve günümüzde Balıklı Göl olarak bilinen yerde insanların görebileceği büyüklükte bir ateş yaktırarak İbrahim Peygamberi bu bölgenin yüksek yerlerinden birisi olan tepede, günümüzde ise Urfa Kalesi olarak anılan yüksek kaleden mancınık ile yanmakta olan büyük bir ateşin içerisinde fırlatır. Bu olay esnasında İbrahim Peygamber Allah'a dua ettiğinde ateşin yanmakta olduğu bölge su kütlesine dönüşür ve İbrahim Peygamber fırlatıldığı yerden su birikintisinin içerisinde düşer. Allah tarafından duası kabul edilen İbrahim Peygamber'in burnu dahi kanamadan bu olayı atlatır. Bu olaydan sonra Nemrut'un kızı olan Zeliha'da İbrahim Peygamber'in peşinden atlar. Zeliha'nın düştüğü yerde de bir su birikintisi oluşur. Hlil-ür Rahman ve Aynzeliha gölleri bu şekilde oluşmuştur.  Bu hikâye ile akıllarda olan “Balıklı Göl yapay mı doğal mı?” sorusunu merak edenler için cevaplamış olalım.

BALIKLI GÖL BALIKLARI NEDEN YENMEZ?

Efsanelere konu olan bu gölün içinde yaşayan balıkların türü sazandır. Bu balıklara halk arasında saygı duyulur, kutsal olduğuna inanılır ve kesinlikle yenmez. Bir diğer rivayete göre ise bu balıkların Hz. İbrahim’in soyundan geldiğine inanılır ve yenmez.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.