Balıkesir Vali Yardımcılığı’na Ali Edip Budan atandı. Balıkesir Vali Yardımcısı Ali Edip Budan kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre İzmir Dikili Kaymakamlığı’ndan Balıkesir Vali Yardımcılığı’na Ali Edip Budan atandı. Balıkesir Vali Yardımcısı Ali Edip Budan kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 10:38
Kaynak: HABER MERKEZİ
Balıkesir Vali Yardımcılığı’na Ali Edip Budan atandı. Balıkesir Vali Yardımcısı Ali Edip Budan kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla birçok atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararlara göre, çeşitli illerdeki birçok vali yardımcısı ve kaymakamın görev yerleri değiştirildi. Görev yeri değişiklikleri arasında Balıkesir Vali Yardımcılığı da bulunuyor. İzmir Dikili Kaymakamı Ali Edip Budan, Balıkesir Vali Yardımcılığı’na atandı. Peki, Balıkesir Vali Yardımcısı Ali Edip Budan kimdir?

BALIKESİR VALİ YARDIMCISI ALİ EDİP BUDAN KİMDİR?

1979 yılında Malatya'da doğan Ali Edip Budan, eğitim hayatına Malatya Gazi İlkokulu'nda başladı. Anadolu Ticaret Lisesi'ni bitirdikten sonra, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. 2013-2015 yılları arasında Gaziantep Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans yaptı.

4 Şubat 2003 tarihinde Elazığ Kaymakam Adayı olarak mesleğe başlayan Budan, sırasıyla Bursa Büyükorhan, Elazığ Baskil ve Bursa Harmancık ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Bir yıl süreyle İngiltere'nin Sheffield Üniversitesi'nde Pre-MBA kursu aldı. 13 Nisan 2006 tarihinde Bolu Dörtdivan Kaymakamlığı'nda göreve başladıktan sonra, 19 Ekim 2007 tarihinde Muş İli Korkut Kaymakamlığı'na atandı. 27 Ekim 2008 tarihinde vekaleten İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yürüttü ve bu sebeple 27 Temmuz 2009 tarihinde Muş Vali Yardımcılığı'na atandı.

12 Ağustos 2010 tarihinde Adıyaman-Gölbaşı ilçesinde görevine başladı. 3 Ağustos 2015 tarihinde Afşin ilçesine atandı. 17 Eylül 2018 tarihinde Konya-Kulu Kaymakamlığı'na getirildi. 11 Ağustos 2022 tarih ve 2022/392 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Dikili Kaymakamlığı'na atanan Budan, 26 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla görevine başladı. Burada görevini sürdürmekte olan Budan, 2 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararı ile Balıkesir Vali Yardımcılığı görevine atandı.

Vali Yardımcısı Ali Edip Budan, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.