TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayhan Büyükkaya kimdir? Ayhan Büyükkaya Ardahan Hanak başkan adayı mı?

2014 yılından bu yana Hanak Belediye Başkanı olarak hizmet veren Ayhan Büyükkaya kimdir? Eğitim ve kariyer bilgileri. Ayhan Büyükkaya Ardahan Hanak başkan adayı mı? İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2023 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2023 13:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ayhan Büyükkaya kimdir? Ayhan Büyükkaya Ardahan Hanak başkan adayı mı?

Ardahan’ın Hanak isimli ilçesinde 2014 yılından bu yana belediye başkanı olarak hizmet veren Ayhan Büyükkaya, 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimler için adaylıkların belirlenme sürecinin başlaması ile son günlerin konuşulan isimlerinden haline geldi. Cumhuriyet Halk Partisi CHP Ardahan Hanak Başkan Adayı Ayhan Büyükkaya kimdir? Ayhan Büyükkaya Ardahan Hanak başkan adayı mı? Ayhan Büyükkaya hayatı hakkında merak edilenler ve iş hayatına ilişkin detaylar. Ayhan Büyükkaya ve adaylık sürecine dair bilinen tüm bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Ayhan Büyükkaya kimdir?

28 Aralık 1962 yılında Ardahan’ın Hanak isimli ilçesinde dünyaya gelen Ayhan Büyükkaya, ilkokul ve lise yıllarını burada geçirdi. Hanak Hürriyet İlkokulu’nu bitiren Ayhan Büyükkaya, Hanak Lisesi’nde fen bölümünü okudu ve buradan mezun oldu. 18 yaşında olduğu 1980 tarihinde profesyonel futbol hayatına adım attı. İlk önce İstanbul Üsküdar Anadolu Spor Kulübü’nde daha sonra da Gaziantep Kilis Spor ve Gebze Spor’da forma giydi. Belediye ile olan çalışmaları ilk olarak 1985 yılında başladı. Ayhan Büyükkaya bu tarihte Sosyal Demokrasi Partisi (SODEP) yönetimi altında bulunan Kocaeli’ne bağlı Gebze Belediyesi bünyesinde işe başladı. Ayhan Büyükkaya’nın çalıştığı diğer kurumlar:

Kültür Müdürlüğü (6 yıl)

Şehirlerarası Terminal Müdürlüğü (2 yıl)

Zabıta Komiserliği (1 yıl)

Emlak Şefliği (1 yıl - Şekerpınar Belediyes)

Gelirler Müdürlüğü

Şube Şefliği

Tahsilat ve Muhasebe bölümü (Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı)

Hanak Belediye Başkanı (2014’ten bu yana)

Ayhan Büyükkaya Ardahan Hanak başkan adayı mı?

31 Aralık 2019’da gerçekleştirilen yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) seçime giren ve yapılan bu seçim sonucunda Ardahan Hanak Belediye Başkanı olarak hizmet vermeye başlayan Ayhan Büyükkaya’nın 2024 yılında gerçekleştirilecek yerel seçimlerde aday olup olmayacağı merakla bekleniyordu. 15 Aralık 2023 tarihinde yapılan açıklama ile Ayhan Büyükkaya’nın Ardahan’ın Hanak ilçesinden belediye başkan adayı olduğu kesinleşti. CHP Ardahan Hanak Başkan Adayı Ayhan Büyükkaya, 2024 yerel seçimlerine kadar aynı görevi sürdürmeye devam edecek.

Ayhan Büyükkaya ne mezunu?

CHP Ardahan Hanak Başkan Adayı Ayhan Büyükkaya, Hanak Lisesi Fen Bölümü mezunudur.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.