TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı kimdir?

Atatürk Üniversitesi Rektörü olarak çalışmalarını sürdüren Ömer Çomaklı kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 13:28
Kaynak: HABER MERKEZİ
Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı kimdir?

Akademik alanda yaptığı çalışmalar ve elde ettiği başarılar ile adını ilgili alanda duyurmayı başaran Profesör Doktor Ömer Çomaklı kimdir? Ömer Çomaklı’nın hayatı ve kariyeri hakkındaki bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Ömer Çomaklı kimdir?

Ömer Çomaklı, 1962 yılında Erzurum’un Aşkale isimli ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Akademik yolculuğuna devam etmek için 1981 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü kazandı ve 1985 yılında buradan mezun oldu. Ömer Çomaklı, kariyerine 1986 yılında Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Termodinamik Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak başladı. Daha sonra yüksek lisansını 1988 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'nde, doktorasını ise 1991 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde tamamladı. 1991 yılında Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde yardımcı doçent olarak göreve başlayan Çomaklı, ABD'de (Amerika Birleşik Devletleri) bulunduğu 1993-1994 yıllarında Miami Üniversitesi'nde doktora sonrası misafir araştırmacı olarak çalıştı. Kariyerinde başarılı bir şekilde ilerleyen Çomaklı, 1995 yılında Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde doçent, 2002'de profesör unvanını aldı. Aynı bölümde çeşitli idari görevlerde de bulundu. 1991-2016 yılları arasında Anabilim Dalı Başkanlığı, 1994-1998 yılları arasında bölüm başkanlığı görevlerini üstlendi. Ayrıca Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ve Rektör Yardımcılığı görevlerinde de bulundu. Akademik çalışmalarıyla tanınan Çomaklı, birçok ulusal ve uluslararası projede yer aldı ve yayımlanmış 120'ye yakın ulusal ve uluslararası yayın, bildiri ve poster çalışmasına imza attı.

Ömer Çomaklı ne zaman rektör oldu?

Ömer Çomaklı, 12 Ağustos 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanarak akademik kariyerine yeni bir dönem açtı.

Ömer Çomaklı evli mi?

Ömer Çomaklı, evli ve dört çocuk babasıdır.

Ömer Çomaklı kaç yaşında?

1962 yılında dünyaya gelen Ömer Çomaklı, 62 yaşındadır.

Ömer Çomaklı Twitter (X) hesabının adı nedir?

Ömer Çomaklı, “rektorcomakli” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.