TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arthur Masuaku kimdir? Arthur Masuaku ne kadar maaş alıyor?

Beşiktaş formasını terleten futbolcu Arthur Masuaku hakkında bilgiler merak edildi. Biz de sizin için kariyeri ve hayatına dair detaylı araştırma yaptık. Peki Arthur Masuaku kimdir ve ne kadar maaş alıyor? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 15:20
Kaynak: HABER MERKEZİ
Arthur Masuaku kimdir? Arthur Masuaku ne kadar maaş alıyor?

Beşiktaşlı futbolcu Arthur Masuaku’nun hayatı merak konusu oldu ve arama motorlarında sık sık aratılıyor. Biz de sizin için kendisi hakkında detayları derledik. Peki Arthur Masuaku kimdir ve ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar…

Arthur Masuaku kimdir?

Masuaku, Fransa'nın Lille şehrinde doğdu. Futbol kariyerine Valenciennes alt yapısında başladı ve burada profesyonel seviyeye yükseldi. Ligue 1'deki ilk maçına 10 Ağustos 2013'te Toulouse ile oynanan 2013-2014 sezonunun açılış maçında çıktı. Maçın 75. dakikasında Tongo Doumbia'nın yerine oyuna dahil oldu. İlk golünü ise 29 Ocak 2014'te, Valenciennes formasıyla Marsilya'ya karşı oynanan ve 2-1 kaybettikleri maçta attı.

Temmuz 2014'te Arthur Masuaku, Olympiakos'a transfer oldu. Super League'deki ilk maçına Niki Volos karşısında çıktı ve 3-0 kazandıkları maçta OFI Girit'e iki asist yaparak dikkatleri üzerine çekti. Üç gün sonra oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında ise evlerinde Atlético Madrid'i 3-2 yenerek galibiyette pay sahibi oldu ve bir gol attı.

arthur masuaku

Nisan ve Mayıs 2015'te Masuaku'nun Roma, Inter ve Juventus tarafından transfer edilmek istendiği bildirildi. Teknik direktör Roger Henrotay, Masuaku'nun sözleşmesinin yenilenebileceğini belirtirken, Temmuz ayında Cenova'nın yaptığı 4 milyon €'luk teklif kulüp tarafından reddedildi.

2 Ağustos 2022'de, Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'a sezon sonuna kadar kiralandı. Transferin duyurulduğu gün, Masuaku Beşiktaş'la ilk antrenmanına çıktı. Beşiktaş forması altında 26 maça çıktıktan sonra, 17 Nisan 2023 tarihinde Beşiktaş tarafından bonservisiyle satın alındı.

arthur masuaku

Fransa'nın genç milli takımlarında, 18 yaş altı ve 19 yaş altı seviyelerinde mücadele eden Masuaku, Haziran 2017'de kökenleri nedeniyle Demokratik Kongo Cumhuriyeti milli takımını tercih etti. Ağustos 2017'de, Tunus'a karşı oynanan 2018 Dünya Kupası eleme maçları için Demokratik Kongo Cumhuriyeti milli takımı kadrosuna çağrıldı. Mart 2018'de, henüz uluslararası arenada maça çıkmamış olan Masuaku, Tanzanya'ya karşı bir hazırlık maçı için Demokratik Kongo Cumhuriyeti milli takımıyla seyahat etti. Ancak organizasyon sorunları ve seyahat düzensizliği nedeniyle maç öncesinde ayrılan dört oyuncudan biri oldu ve maça çıkamadı. İlk uluslararası maçına 13 Ekim 2018'de, 2019 Afrika Uluslar Kupası eleme maçında Zimbabve'ye evlerinde 1-2 mağlubiyetle başladı. Masuaku, Demokratik Kongo Cumhuriyeti adına ilk golünü 15 Haziran 2019'da Kenya ile 1-1 berabere kaldıkları maçta bir serbest vuruştan attı.

Arthur Masuaku ne kadar maaş alıyor?

Arthur Masuaku yıllık 1.3 milyon Euro kazanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.