TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AKUT başkanı kimdir? AKUT başkanı göreve ne zaman başladı? İşte Zeynep Yosun Akverdi hakkında merak edilenler!

Doğal afetlerde arama -kurtarma ekipleri ile gündeme gelen AKUT hakkında merak edilenler oluyor. Bu konu hakkında ‘’Akut başkanı kimdir? Akut başkanı göreve ne zaman başladı?’’ gibi sorular arama motorunda yer edinmeye başladı. Sizler için merak edilenleri araştırdık. İşte Zeynep Yosun Akverdi hakkında merak edilenler!

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2023 09:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AKUT başkanı kimdir? AKUT başkanı göreve ne zaman başladı? İşte Zeynep Yosun Akverdi hakkında merak edilenler!

Arama kurtarmaya ihtiyaç duyulan her an yardıma koşan AKUT hakkında merak edilen birçok şey var. Bizde sizler için; ‘’AKUT nedir, ne işe yarar? AKUT başkanı kimdir, AKUT başkanı göreve ne zaman başladı?’’ Gibi merak edilen soruların cevaplarını araştırdık. Zeynep Yosun Akverdi hakkında merak edilenler ve daha fazlası haberimizin detaylarında.

AKUT NEDİR, NE İŞE YARAR?

1994’te Bolkar Dağlarında kaybolan 2 üniversite öğrencisinin 14 gün arandığı ve sonuçsuz kalan arama çalışmaları sonucunda, dağları iyi bilen fakat arama-kurtarma konusunda bilgileri sınırlı olan bir grup dağcı bir araya gelerek 1995 yılında AKUT'u kurmaya karar vermişlerdir. Bu grup, aynı yıl AKUT ismi altında, Uludağ'da ilk kurtarma faaliyetini gerçekleştirmiştir. Dernek, 14 Mart 1996 yılında "AKUT Arama Kurtarma Derneği" adı altında resmî kuruluşunu tamamlamıştır.

AKUT, arama kurtarma derneği anlamına gelir. Dağ ve mağara gibi ulaşılması zor olan yerlerde ya da doğal afet esnasında kaybolanların aranması ve bu koşullarda kaza geçirenlerin kurtarılması için etkinlik gösteren, Türkiye'nin arama kurtarma konusunda ilk sivil toplum örgütü olan dernektir.

AKUT BAŞKANI KİMDİR?

Ocak 2023 tarihi itibari ile AKUT Başkanı, Zeynep Yosun Akverdi, AKUT'un yeni ve ilk kadın yönetim kurulu başkanı oldu.

AKUT BAŞKANI GÖREVE NE ZAMAN BAŞLADI?

2019 yılı temmuz ayında Nasuh Mahruki Onursal başkanlık görevinden istifa etmiştir. Ardından Ocak 2023 yılı itibar ile Zeynep Yosun Akverdi yeni AKUT başkanı seçilmiştir.

ZEYNEP YOSUN AKVERDİ KİMDİR?

Zeynep Yosun Akverdi, AKUT Başkanı olarak görev yapmaktadır. AKUT'un ilk kadın başkanı olarak kayıtlara geçmiştir. Zeynep Yosun Akverdi AKUT hakkında; AKUT’u Ceyhan depremi ile tanıdığını ve doğal afetlerde özellikle depremlerde arama kurtarma ekiplerine ve afet köpeklerine çok ihtiyaç olduğunu dile getirerek AKUT'a köpekli arama uzmanı olarak katkı sağlamıştır. 23 yıllık tecrübesinin ardından da aday olmuş ve AKUT Başkanı seçilmiştir.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: ChatGPT görebilecek, duyabilecek ve konuşabilecek

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.