TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akademisyen, yönetmen ve yazar Ulaş Işıklar kimdir?

Yeni kitabı “Demirkubuz Yolu Yok… Çekeceksin!”i okur ile buluşturan başarılı yönetmen ve yazar Ulaş Işıklar kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2024 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2024 11:27
Kaynak: HABER MERKEZİ
Akademisyen, yönetmen ve yazar Ulaş Işıklar kimdir?

Akademisyen, yönetmen, yazar ve müzisyen olarak adını ilgili çevrelere duyuran Ulaş Işıklar, yaptığı çalışmalar ile birçok başarı elde etti. Çektiği filmlerle birçok önemli ödülün sahibi olan Işıklar, yazdığı kitaplarla da edebiyat dünyasının dikkatini çekti. Ulaş Işıklar kimdir? Birlikte inceleyelim.

Ulaş Işıklar kimdir?

Ulaş Işıklar, 1977 yılında Kırklareli’nde dünyaya geldi. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televiyzon Sinema Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans eğitimini bitirdikten sonra, doktorasını “Türk Sinemasındaki Auteur Yönetmenlerin Filmlerinde Nihilizm ve Birey” başlıklı teziyle tamamladı. Şu anda İstanbul Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV (İngilizce) Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Ulaş Işıklar, kısa filmler, video klipler, tanıtım ve eğitim filmleri gibi birçok projede yönetmenlik yaptı. "Nemesis; Ölüler Valsi" ve "Shtriga; Bir Vampir Rüyası" adlı kısa filmleriyle çeşitli ödüllerün sahibi oldu. Ayrıca televizyon dizileri, programları ve sinema filmi projelerinde de birçok görev üstlendi. 2010 yılında “Gecenin Çocukları: Son Dönem Korku Sinemasında Vampir Karakterinin Dönüşümü” adlı akademik sinema kitabını yayımlayan Işıklar'ın, sinema ve felsefe alanında pek çok makalesi ve akademik çalışması bulunuyor. Bununla birlikte Ulaş Işıklar, edebi metinler ve senaryolar üzerine çalışmalar da yürütüyor.

Ulaş Işıklar edebiyat dünyasına ne zaman adım attı?

İlk romanı "Gece Gelen" ile edebiyat dünyasına adım atan Ulaş Işıklar'ın; Nietzsche, Camus ve Sartre gibi felsefecilerin izlerini taşıyan ikinci romanı "Karasinek" ve varoluşçu bir Trakya hikayesi olan üçüncü romanı "39 Merkez; Bir Trakya Kentinde Kısa Film Çekmenin Aşırı Acıklı ve Pek Gülünç Hikâyesi" de okuyucularla buluştu. Ayrıca son olarak "Nuri Bilge Ceylan Sinemasında Nihilizm" adlı bir akademik kitap da yayımlayan Ulaş Işıklar, şu anda sinema-felsefe alanında tamamladığı doktora teziyle uyumlu olarak felsefi temaları irdelediği edebi metin ve senaryo yazma çalışmalarını sürdürmekte, ayrıca lisans ve yüksek lisans düzeyinde çeşitli sinema dersleri vermektedir.

Ulaş Işıklar ödülleri

Nemesis; Ölüler Valsi

2003 – Ege Üniversitesi, Kısa Film Yarışması, Kurmaca Kategorisi, Birincilik Ödülü

2003 – Konya Selçuk Üniversitesi, Kısa Film Yarışması, Prof. Dr. Alim Şerif Onaran Jüri Özel Ödülü

Shtriga, Bir Vampir Rüyası

2004 – Ege Üniversitesi, Kısa Film Yarışması, En iyi Film, En iyi Sinematografi ve En iyi Kurgu Ödülü

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.