TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın kimdir, kaç yaşında? Aydın Ayaydın siyasi kariyeri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla Büyükşehir Belediyesi için adaylarının Aydın Ayaydın olduğunu açıkladı. Aydın Ayaydın, Rekabet Kurumu Başkanı olarak görev yapmıştır ve geçmişte ANAP ve CHP'den milletvekilliği yapmıştır. Peki, Aydın Ağan Ayaydın kimdir, kaç yaşında? AK Parti'nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenen Aydın Ayaydın hakkında detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 16:22
Kaynak: HABER MERKEZİ
AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın kimdir, kaç yaşında? Aydın Ayaydın siyasi kariyeri

Birçok kişi, Aydın Ayaydın'ın kim olduğunu ve hayatını merak ediyor. Ayaydın'ın siyasi kariyeri ve başarıları araştırılıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 7 Ocak 2024 tarihinde Muğla belediye başkan adayı olarak gösterildi. Ayaydın, ekonomi, siyaset ve güncel konularda Takvim, Sabah ve Vatan gazetelerinde köşe yazıları kaleme almıştır. Ayrıca, bugüne kadar 12 bilimsel kitap ve yüzlerce makale yayınlamıştır. Peki, Aydın Ayaydın kimdir, kaç yaşında?

AYDIN AYAYDIN KİMDİR?

Aydın Ağan Ayaydın, 20 Ağustos 1951'de Derik, Mardin'de doğmuş, Türk siyasetinde önemli bir isimdir ve Kürt kökenlidir. İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İktisat alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini tamamladı. Akademik kariyerine Marmara Üniversitesi'nde başladı ve ekonometri profesörü unvanını aldı.

aydın ayaydın

Siyasi ve finansal alanlarda çeşitli görevlerde bulundu; Bankalar Birliği Başkanlığı, Emlakbank ve Vakıfbank Genel Müdürlüğü gibi. Ayrıca, İş Bankası ve diğer bankaların yönetim kurullarında yer aldı. Rekabet Kurumu Başkanlığı ve ANAP İstanbul milletvekilliği gibi önemli görevler üstlendi. Köşe yazarlığı da yapmış olan Ayaydın, 7 Ocak 2024'te AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Muğla Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

AYDIN AYAYDIN KAÇ YAŞINDA?

1951 doğumlu olan AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, 2024 yılında 71 yaşındadır.

AYDIN AYAYDIN SİYASİ KARİYERİ

1995 yılının Kasım ayında, Aydın Ağan Ayaydın Doğru Yol Partisi'nden milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. 1999-2002 seçimlerinde ise Anavatan Partisi'nden İstanbul milletvekilliği yapmıştır. Daha sonra, 2011 seçimlerinde ise Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul milletvekili seçilmiştir.

7 Ocak 2024 tarihinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Aydın Ağan Ayaydın, AK Parti'nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.