TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2023 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid kandilinin İslam alemindeki önemi nedir? İşte kandil gecesinde yapmanız gerekenler…

Sizler için 2023 Mevlit Kandili ne zaman, Mevlid Kandili’nin, İslam alemindeki önemi nedir ve kandil gecesinde yapmanız gerekenler ibadetleri araştırdık. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2023 00:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
2023 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid kandilinin İslam alemindeki önemi nedir? İşte kandil gecesinde yapmanız gerekenler…

İslam tarihinde birçok önemli tarih ve gün vardır. Mevlid Kandili de bu günlerden biri. Mevlid gününün yaklaşmasıyla birlikle Mevlid Kandil’inin İslam alemi için önemi, 2023 yılında hangi güne denk geldiği, mevlid gecesi yapmanız gerekenler nelerdir gibi sorular araştırılmaya başladı. Biz de sizler için 2023 Mevlid Kandili ne zaman, Mevlid Kandili’nin, İslam alemindeki önemi nedir ve kandil gecesinde yapmanız gerekenler ibadetleri araştırdık. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

2023 Diyanet dini günler takvimine göre Mevlid kandili tarihi açıklandı. Peki Hz. Peygamberin doğumu olarak kutlanan Mevlit Kandili ne zamandır? Kandil gecesi yapılması gereken ibadetler ve Mevlid Kandili’nin İslam alemindeki önemini sizler için araştırdık.  Merak ettiğiniz her şey ve daha fazlası haberimizde…

2023 MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

2023 Diyanet dini günler takvimine göre 2023 yılında Mevlid Kandili 26 Eylül Salı günüdür.

MEVLİD KANDİLİ’NİN İSLAM ALEMİ İÇİN ÖNEMİ NEDİR?

‘Mevlid’ kelimesinin anlamı ‘doğmak, doğum yeri ve doğum zamanı’ anlamlarına gelir. Mevlid, Arapça ‘da 've-le-de' kökünden türetilmiş bir kelimedir. Mevlid gecesi, Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. İslam peygamberinin dünyaya gelişinin günüdür. İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber, islam aleminin peygamberi, Hz. Muhammed 571 yılında Kameri aylardan Rebiü'l-evvel ayının 12. gecesi doğmuştur. İslam alemi için mübarek olan bu geceye 'Mevlid Kandili' denir.

MEVLİD KANDİLİ GECESİNDE NASIL İBADETLER YAPILMALIDIR?

Mevlid kandili İslam alemi için dini bir önem taşıyan ve maneviyat açısından önemli bir gün olarak kabul edilir. Bu sebeple kandil gecesinde birçok ibadet yerine getirilir, dualar edilir, namazalar kılınır. Sizler için mevlid kandili gecesinde yapılması gereken ibadetleri yazdık;

-          Kur"ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli, uygun mekânlarda Kur"ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah"a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

-          Hz. Muhammed (sav)’e salât ü selâmlar getirilmeli; O’nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

-          Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.

-          Tefekkürde bulunulmalı; "Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah’ın benden istekleri nelerdir?" gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

-          Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı ve şimdinin ve geleceğin plân ve programı belirlenmeli.

-          Günahlara samimi olarak tövbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

-          Bol bol zikir çekilmelidir.

-          Mü"minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.

-          Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı, kederli yüzler güldürülmeli.

-          Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı; vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.